AGOVV geen partij voor sterk FC Zwolle

| 21-01-2011

FC Zwolle heeft voor de eerste keer in 2011 de volle buit gepakt. In eigen huis werd AGOVV Apeldoorn simpel met 4-0 geklopt. De eerste twee duels na de winterstop leverde de koploper slechts één mager punt op. De formatie van Art Langeler was er dan ook veel aangelegen om niet weer averij te lopen.

Zwolle begon energiek aan het duel en de openingstreffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Danny Schreurs kon na drie minuten na een strakke voorzet de 1-0 in het lege doel schieten. Een rake kopbal van spits Sjoerd Ars bracht de marge al snel op twee. Voor de topscorer was het alweer zijn twintigste goal van het seizoen. Joey van den Berg schoot na een half uur de 3-0 binnen, mede dankzij een grote blunder van doelman Stefan Postma. De ervaren sluitpost liet het afstandschot van Van den Berg tussen zijn handen door glippen.

© Jupilerleague.nl

Met een zeer fraaie treffer voerde Arne Slot na rust de score nog op naar 4-0. Een nog grotere vernedering werd AGOVV in het laatste half uur bespaard. De formatie uit Apeldoorn deed ook nauwelijks iets terug en wilde niet te veel personele schade oplopen voor de belangrijke wedstrijd van komende maandag. Als de ploeg van trainer Hans de Koning maandagavond Sparta verslaat, dan pakt het de tweede periodetitel.

Trainer Langeler was na afloop tevreden. “We wilden naast de overwinning ook goed spel laten zien en daar zijn we in geslaagd. We hebben gedomineerd en gaven in de tweede helft zelfs geen kans weg. Maar zo diep als we vorige week volgens sommigen zaten, zo hoog zitten we nu ook niet.” De selectie heeft nu eerst een vrij weekeinde. Daarna wordt het vizier gericht op de uitwedstrijd tegen BV Veendam. Langeler: “Traditioneel lastig voor Zwolle, dus dan moeten we er weer staan.”

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, Danny Schreurs, Arne Slot, Joey van den Berg, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws