Afscheid valt Daniëlle ter Haar even zwaar

| 04-04-2017

De laatste wedstrijd van de zaalcompetitie in het handbal is gespeeld en daarmee is er een einde gekomen aan het tijdperk van Daniëlle ter Haar bij de mannen van Travelbags/HV Zwolle. De coach neemt, in verband met werkomstandigheden, afscheid en dat doet toch nog wel een beetje pijn. “Ik vind het echt heel jammer en ga het ook zeker missen. Het was zondag ook wel even moeilijk”, rept Ter Haar over haar afscheid.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De trainster begon twee jaar geleden aan haar loopbaan als coach. Destijds startte ze bij de mannen van SV Zwolle Handbal, waarmee zij uiteindelijk als vierde eindigde. Vervolgens fuseerde de club met SV Tyfoon, maar het team bleef nagenoeg in tact. Onder de vleugels van Ter Haar, die nauw samenwerkte met trainer Frans Ruth, speelden de mannen in het tweede jaar uiteindelijk het kampioenschap bij elkaar. Dat was voorlopig ook het laatste kunstje van Ter Haar, aangezien ze stopt. “Ik heb mijn eigen bedrijfje opgestart. Het gaat zo goed, dat ik helaas de keuze moest maken om te stoppen. Gelukkig staat er in Frans Ruth een goede vervanger klaar, anders was ik nog wel een jaar doorgegaan. Maar de mannen zijn in goede handen”, lacht Ter Haar.

Dat lachen verging de succesvolle coach zondag wel even. HV Zwolle speelde namelijk haar laatste competitieduel van het seizoen en zodoende moest Ter Haar na afloop van die wedstrijd afscheid nemen. “Dat was wel even lastig ja, maar gelukkig heb ik het op een goede manier af kunnen sluiten. Na het kampioenschap hebben we een mooi feestje gevierd en dat was toch ook een beetje een afscheidsfeest. Het was hartstikke leuk”, geeft Ter Haar aan. Ze blijft haar team echter wel in de gaten houden, weg of niet weg. “Ik ga er zeker nog een paar keer live bij zijn en blijf ook social media volgen. De spanning rond wedstrijden, het maximale uit mensen halen, dat ga ik zeker missen. En de club an sich natuurlijk, want het is een hartstikke gezellige verenging.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De mannen van HV Zwolle moeten nu verder en gaan dat doen met Frans Ruth als trainer/coach. Er wacht in de eerste klasse een pittige uitdaging, maar Ter Haar is overtuigd dat de ploeg het aan kan. “Ik denk dat ik het goed achterlaat. Het wordt zwaar en de mannen moeten er keihard voor werken, maar ik denk dat het een succes wordt. Een plaats in de middenmoot, rond plek vijf, dat zou heel gaaf zijn. De potentie is in ieder geval aanwezig. Ik blijf het met veel interesse volgen en wie weet, ooit... Ik ben zeker niet met handbalpensioen.”

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws