Adolfsen helpt HV Zwolle in slotseconde aan zege

| 11-02-2019

De handbalsters van Travelbags/HV Zwolle hebben zaterdag de uitwedstrijd bij DFS Arnhem ternauwernood gewonnen. Elf seconden voor het einde leek DFS er een 30-30 gelijkspel uit te slepen, maar door een uiterste poging van Hannah-Lore Adolfsen won Zwolle toch met 30-31.

© Jan Burgman Fotografie

De Zwolse dames kwamen als een speer uit de startblokken en stonden al snel in de wedstrijd met 1-4 voor. De dekking stond goed, de aanvallen waren sterk en zo werd het 4-9. DFS kon daarna echter profiteren van een Zwolse tijdstraf, waardoor het 11-11 werd. Bij rust was er met 16-18 wel weer een voorsprong voor Zwolle, maar ook in de tweede helft bleef er evenwicht. In de slotfase leken de bezoekers toch toe te slaan, maar op elf seconden van de meet werd het alsnog 30-30. Een gelijkspel lag op de loer, totdat Adolfsen de bal kreeg. Zij werd in stelling gebracht door Despina Espinoza en maakte in de allerlaatste seconde de beslissende 30-31.

Heren vechten zich naar zege
Ook de heren van Travelbags/HV Zwolle trokken een zege over de streep. Op bezoek bij Huissen ging het in bijna de hele wedstrijd gelijk op. Bij rust stonden de Zwollenaren met 11-10 achter, maar die marge was al snel weer verdwenen. Via 15-15 speelde HV Zwolle een verschil van drie bij elkaar en dat bleek uiteindelijk een beslissend gat. Huissen bleef knokken, maar kon het tempo niet meer bijbenen, waardoor Zwolle uiteindelijk met een 20-23 overwinning huiswaarts keerde. Lesley Rigter was met negen treffers de grote man.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws