Acroduo Witvoet en Van Dam zesde op EK

| 31-10-2011

Mark Witvoet en Leon van Dam hebben tijdens het EK acrogym in het Bulgaarse Varna twee zesde plaatsen behaald. Zowel in de allroundfinale als de tempofinale eindigde het acroduo van WRZV Landstede Sportacrobatiek Zwolle op die plaats. Het duo bestaande uit Veerle Dijksma en Maja ter Steege behaalde net niet de finale, zij werden negende.

Op de laatste EK-dag behaalden Witvoet en Van Dam een score van 26,550 punten voor hun combinatie-oefening. Dit bracht hun totaal op 77,300 punten, maar daarmee steeg het duo geen plek meer in het klassement. Het duo van Sportacrobatiek Zwolle stond al op de zesde plaats voorafgaand aan deze laatste oefening. Het Russische herenpaar Kuzmin en Patrushev werd eerste met 83,700 punten.

In de tempofinale presteerden Witvoet en Van Dam ook uitstekend. Dankzij een goede oefening kwamen ze op dit onderdeel tot een score van 26,900 punten, wat hen opnieuw plaats zes in de eindrangschikking opleverde. Veerle Dijksma en Maja ter Steege werden negende in Varna. De junioren plaatsten zich net niet voor de finale. Op hun laatste onderdeel behaalden ze een score van 26,100 punten, waarmee ze uitkwamen op een totaal van 78,250.

Gymnastiek, Sportacrobatiek Zwolle, Acrogym, Mark Witvoet, Leon van Dam

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws