Acrobaten doen ervaring op in Bulgarije

| 05-05-2011

Maar liefst zeven teams van WRZV Landstede Sportacrobatiek hebben afgelopen weekend deelgenomen aan een internationale wedstrijd in Pravets, Bulgarije. Onder leiding van Ria Meijer en Emil Angelov lieten de junioren- en seniorenteams op de finaledag hun combinatieoefening zien. De ‘age-group’ mocht kiezen voor een balans- of tempo-oefening.

Het mixed-jeugdpaar, met Rik van Selling en Juliët van Dam, koos voor de tempo-oefening. Met een score van 27.167 eindigde het duo op de tweede plek. Zeker internationaal gezien een mooie prestatie. Sascha Witvoet en Marcha van Wijk haalden op de finaledag hun hoogste score met de combi: 26.633. Alle elementen zagen er goed uit. In het eindklassement wisten ze beslag te leggen op de vijfde plaats. Het junioren damespaar, Veerle Dijksma en Maja ter Steege, stond in Bulgarije weer op scherp. Hun combi werd beloond met een score van 26.633. Hiermee wonnen zij een bronzen medaille.

Lianne van Dam, Doreen Posthuma en Romy Holtvluwer werden met hun combinatie-oefening derde, maar dat was voor het eindklassement net niet genoeg voor een plek op het ereschavot. Ze werden uiteindelijk vierde. De mislukte balansoefening van Emma Siegersma, Lisa Boerdijk en Stephanie Luka op de eerste dag werd op de finaledag goed gemaakt met een eerste plek in de combinatie-oefening (24.967). Helaas kwamen ze hiermee niet meer in de buurt van een podiumplaats in de eindklassering. Het trio moest genoegen nemen met een achtste plek. Tot slot wist de seniorengroep met Samantha, Suzanne en Wietske beslag te leggen op een tweede plaats in het eindklassement. En het seniorenpaar, met Gerjan en Sanne, kwam ondanks blessures toch op de finaledag in actie. Zij sloten met een ruime 22-iger het Bulgaars avontuur af.

Al met al hebben de teams in Bulgarije naar behoren gepresteerd en weer een brok internationale wedstrijdervaring opgedaan. Aankomend weekend komen alle teams in actie tijdens plaatsingswedstrijden voor het NK. Deze wedstrijden worden in het Landstede Sportcentrum gehouden. Zowel op zaterdag als zondag zal de Nederlandse top van 9.30 tot 18.00 uur actief zijn op de turnvloer in de Zwolse topsporthal.

Gymnastiek, Sportacrobatiek Zwolle, Acrogym

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws