Achttiende Ekiden Zwolle om in te lijsten

| 04-04-2011

De achttiende editie van de Ekiden Zwolle is zondag, dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers, uitermate goed verlopen. Volgens de organiserende vereniging PEC 1910 was het zelfs een editie om in te lijsten. Een ekiden met perfecte loopomstandigheden, een record aantal deelnemers en geen enkele wanklank.

© Annet van Raalten

Maar liefst 145 teams van zes personen werden exact 12.30 uur door wethouder Gerrit Piek weggeschoten. De wedstrijd bij de mannen werd van meet af aan gedomineerd door het Zwolse team ‘BB-lopers 1’, met gastloper Mark Hakbijl. Op een tweede plaats liep ‘Altijd Alles Maximaal’ uit Apeldoorn, dat niet in staat was om de titel te prolongeren. Derde werd het herenteam van PEC 1910. De dames van PEC, de ‘PEC First Ladies’, waren te sterk voor de dames van de BB-lopers en die van HAC ‘63. Zij wonnen de wedstrijd in 3:01:46 na een spannende strijd.

De ‘Militaire Vijfkamp’ was bij de bedrijven weer een klasse apart. Met overmacht werd in deze klasse de wedstrijd gewonnen, voor ‘Henk Overmars Installatietechniek 50+’. De 2:31:32 was ook goed voor een derde tijd in het algemeen klassement. Het eerste team van Wehkamp (met maar liefst acht teams present) eindigde keurig als derde. De recreantencategorie werd gewonnen door het team ‘New Balance’. ‘The Towers’ en ‘Groep 1’ van PEC werden respectievelijk tweede en derde.

© Annet van Raalten

De onderwijsbeker ging naar ‘TSG 3’. Dit team hield ‘Windesheim International 1’ en ‘Landstede Sport en Bewegen’ achter zich. Team ‘Meppelerdiep’ pakte de dagprijs bij de stratenteams. ‘Tiendschuurstraat’ en ‘Flora 1’ streden om de plaatsen twee en drie. Tot slot wist ‘Dimence 1’ bij de zorginstellingen te winnen. ‘Zwolse kinderartsen 1’ en ‘Bureau Jeugdzorg 1’ konden alleen toezien hoe Dimence steeds verder uit hun zicht verdween naarmate de wedstrijd vorderde.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Ekiden Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws