‘Achenteh en Koc eventjes geen vrienden’

| 13-04-2012

Het zijn vrienden voor het leven: Rochdi Achenteh en Serhat Koç. Twee echte Eindhovense jongens die elkaar het voetballen leerden. De jongens groeiden niet ver van elkaar op en brachten veel tijd samen door op hun voetbalpleintje in het stadsdeel Gestel. Echte ‘matties’. Maar vrijdag even niet, als Achenteh met FC Zwolle kampioen kan worden en Koç in dat kampioensduel de tegenstander is. “Serhat Koç is mijn beste vriend, maar vrijdag dus even niet”, aldus Achenteh.

“Als de schoolbel ging om kwart over drie, waren wij al bijna op het pleintje”, vertelt Achenteh in een al oude reportage van Omroep Brabant. “Mijn moeder moest me elke dag komen ophalen op het veldje”, vult Koç aan. “Om zes uur, maar vaak zeven uur waren ze weer boos”, aldus Achenteh. “Kleren vies, niet gegeten. Alleen maar aan het voetballen geweest.” Dat voetballen bracht de twee jeugdvrienden bij FC Eindhoven. Toen Achenteh in 2008 overkwam uit de jeugd van PSV, kwam hun droom uit: samen voetballen in het betaalde voetbal. Er van overtuigd de eredivisie te halen. Achenteh staat vrijdag op de drempel van die stap.

Koç speelde al in de eredivisie, maar zijn uitstapje bij FC Groningen werd geen groot succes. De 21-jarige spits sneeuwde onder in het hoge noorden, kwam weliswaar tot twaalf duels maar trof nimmer doel. Na een uitleenperiode aan SC Cambuur en Eindhoven, staat hij sinds dit jaar weer op de loonlijst bij FC Eindhoven. Daar is hij dit jaar topscorer met tien doelpunten uit dertig duels. Rochdi Achenteh is bij Zwolle meer aangever dan afmaker. In zijn eerste seizoen in Overijssel kwam hij al tot dertig duels, maar scoorde nog niet. Voor zijn eerste goal is het kampioensduel tegen Eindhoven wellicht een leuke gelegenheid.

Voetbal, FC Zwolle, Jupiler League, Rochdi Achenteh, Kampioenschap FC Zwolle 2012

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws