Aanval loont voor Hanzerenners Zwolle

| 20-06-2011

Hanzerenner Mickey Nijkamp heeft zondag tijdens de Jeugdronde van Wildervank in categorie 1 haar tiende overwinning van dit seizoen op de weg gehaald. Ilse Grit bemachtigde in categorie 2 haar zesde podiumplek. Ze werd keurig tweede. Naast de tegenstanders moesten de jeugdrenners van Hanzerenners Zwolle ook de elementen trotseren. Het was een zeer winderig en regenachtige dag.

Mickey wilde tijdens haar wedstrijd laten zien dat zij niet voor niets de kersverse Nederlands kampioene is. Ze had wederom een uitstekende start en probeerde direct weg te rijden van haar concurrenten. Dit lukte, waardoor Mickey vanaf de eerste bocht alleen aan kop van de wedstrijd kwam te zitten en ook vooruit bleef. Goed voorbeeld doet goed volgen moest Ilse hebben gedacht. Ilse had in categorie 2 een uitstekende start en reed direct weg. Maike van der Duin, de Nederlands kampioene, onderkende het gevaar en besloot naar Ilse toe te rijden.

De twee meiden gingen samen kop over kop om de rest van het peloton niet de gelegenheid te geven om nog maar in de buurt te komen. Ilse en Maike bouwden de voorsprong gestaag uit om met bijna een minuut voorsprong samen op de finish af te stormen. De twee hadden al snel begrepen dat het op een eindsprint zou gaan uitlopen. In die sprint was Maike de sterkste van de twee.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Mickey Nijkamp, Ilse Grit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws