Aantrekkelijk duel levert Berkum niets op

| 17-09-2011

VV Berkum wacht na drie wedstrijden in het nieuwe seizoen nog op de eerste zege. Na twee eerdere gelijke spelen, verloor de ploeg van trainer Roeland ten Berge zaterdag in eigen huis met 0-2 van WHC. “Op basis van de tweede helft terecht”, aldus Ten Berge, die nog niet wil spreken van een slechte competitiestart. “Soms krijg je wat teveel en soms krijg je iets te weinig. Ik denk dat in deze hoofdklasse veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn en dat we nu nog te vroeg in het seizoen zitten om van een slechte start te spreken.”

© Rainer Fröhlich

Hoewel Berkum de punten zaterdag aan de bezoekers uit Wezep moest laten, kon Ten Berge toch ook niet geheel ontevreden zijn. Vooral in de eerste helft was de oefenmeester getuige geweest van een aantrekkelijke wedstrijd waarin beide teams het elkaar moeilijk maakten. “Er werd heel erg in de kleine ruimte gespeeld en dat maakte het lastig. Zowel wij als zij hadden bovendien veel beweging in het spel met lopende mensen en hanteerden een snelle omschakeling. Dat leverde kansen voor beide goals op, dus ik denk dat het zeker leuk was om naar te kijken. Het leverde echter geen doelpunten op.”

De thuisploeg vergat datzelfde spelletje na rust voort te zetten en dat brak Berkum uiteindelijk ook op. “We kwamen niet goed uit te kleedkamer en konden niet meer hetzelfde brengen als voor rust”, aldus de Berkum-coach. “Ook de communicatie in balbezit en in verdedigend opzicht was niet goed, we waren gewoon minder scherp.” WHC was in de tweede helft dan ook de gevaarlijkste ploeg. Na een slordige opbouw van Berkum kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong. Ozhan Kardag, vorig jaar nog spelend voor WVF, zette de gasten in de 64ste minuut op 0-1. Het luidde in feite direct een lang slotoffensief van de thuisploeg in.

“Na die tegentreffer zijn we eigenlijk direct alles-of-niets gaan spelen”, aldus Ten Berge, die met Piet de Jong voor verdediger Edmund Mijnheer een extra spits inbracht. De Jong leek ook trefzeker te zijn, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald. “We zullen de beelden moeten terugkijken of die bal over de lijn was, maar in mijn beleving was het een doelpunt”, vertelt Ten Berge. “WHC drukte echter ook aan en werd gevaarlijk doordat wij achterin één op één gingen spelen. Het had 1-1 kunnen worden, maar het werd 0-2. WHC verdiende de zege op basis van de tweede helft, maar al met al waren we aardig aan elkaar gewaagd.”

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, WHC, Hoofdklasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws