Aanjagers blijven bij Topvolleybal Zwolle

| 07-04-2017

De drie aanjagers van Coníche Topvolleybal Zwolle - Jelle Hilarius, Gerard van Vliet en Thijs van Noorden - blijven ook volgend seizoen verbonden aan het Zwolse eredivisie volleybal. Van Noorden is wederom actief als trainer en blijft dat combineren met een rol als speler. “In principe niet als starter, want we zetten in op twee of drie betere passer-lopers”, vertelt Hilarius.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Van Noorden was dit seizoen al als speler actief en trok met zijn teamgenoten lijfsbehoud over de streep. Topvolleybal Zwolle mocht zelfs meedoen aan de play-offs om het landskampioenschap, waarin het de eerste wedstrijd met 1-3 verloor van Orion. Aankomend seizoen hoopt de Zwolse ploeg nieuwe stappen te zetten en mikt het zelfs op een plaats in de top vijf. “Dat is ambitieus ja”, lacht Hilarius. “Wij baseren dat op het feit dat er drie teams uit de eredivisie vallen en de spelers van die clubs een nieuw plekje zoeken. En we hopen aankomend seizoen vijf keer in de week te gaan trainen. Dan draaien we een volwaardig programma, net als drie andere teams.”

Van Noorden krijgt in zijn taak als trainer ondersteuning van Gerard van Vliet, die ook nu al bij de ploeg betrokken is. Van Vliet bewaakt het zelfsturende proces en zorgt in wedstrijden en trainingen voor de feedback. Jelle Hilarius is aanvoerder en zorgt daarnaast voor de verbinding met de regio. Qua spelers staat de teller op dit moment op twee, maar binnenkort wordt er meer nieuws verwacht. De Australiërs Fraser Smith en Jordan Matters vertrekken in ieder geval. “Om invulling te geven aan de verbinding met de regio start Topvolleybal Zwolle komende periode met een grote trainingsgroep. Iedere ambitieuze volleyballer die zich in de kijker wil spelen, is van harte welkom om mee te trainen”, vertelt trainer Van Noorden.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De technische staf is in ieder geval rond en dat geldt ook voor de randzaken rond het team. Hoofdsponsor Coníche heeft zich voor nog een jaar aan de ploeg verbonden en ook Bettersafe International doet een duit in het zakje. “Zo is de financiële basis gewaarborgd. Ambitieuze trainers, die willen werken in een setting van zelfsturing, zijn ook van harte welkom om te komen kijken en mee te doen. Voor heren 2 wordt er gezocht naar een trainer die ook ruimte krijgt om deel uit maken van het eerste team”, sluit Van Noorden af. Topvolleybal Zwolle speelt zaterdagavond de return in de play-offs tegen Orion. Aanvang: 20.30 uur.

Volleybal, Thijs van Noorden, Jelle Hilarius, Topvolleybal Zwolle, Gerard van Vliet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws