Aandacht voor sport op vrijwilligersfestival

| 16-09-2011

Op initiatief van de Provincie Overijssel vindt op zaterdag 24 september het festival ‘Alles Begint Vrijwillig’ plaats. Arcon, ondersteuner van de vrijwilligerssector in deze provincie, is er samen met verschillende andere organisaties in geslaagd om een veelzijdig programma samen te stellen, waarin ook sport een prominente plaats heeft. Vrijwilligersorganisaties laten op het festival zien hoe leuk het is om vrijwilligerswerk te doen en wat je ermee kunt bereiken, zowel voor jezelf als voor de samenleving.

Overijsselse vrijwilligers worden tijdens het festival ‘Alles Begint Vrijwillig’ in het zonnetje gezet, omdat 2011 het Europees jaar van het vrijwilligerswerk is. Vrijwilligers worden verwend met verschillende activiteiten en optredens. Ook wordt op 24 september de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2011 uitgereikt. Elke festivalbezoeker kan meedoen aan een prijsvraag, waarmee leuke prijzen te winnen zijn, zoals een helikoptervlucht, een high-tea of een privéoptreden. In verschillende themapaviljoens kunnen bezoekers diverse workshops volgen.

Met demonstraties van trendy sporten zoals Kin-Ball en vernieuwd sportaanbod voor ouderen op sportpark De Pelikaan in Zwolle, heeft ook het sportpaviljoen een interessant programma. Het Fair Play-promotieteam is aanwezig en ook is er aandacht voor G-sport. De methode ‘Succesvol vrijwilligers werven’ wordt gepresenteerd en de mogelijkheden voor maatschappelijke stages in de sport komen aan bod. Na afloop van een film over sport en integratie is er ruimte voor discussie. Op de speciale fruitshakefiets fiets je binnen één minuut een gezonde shake bij elkaar. De coördinatie van het sportpaviljoen is in handen van Sportservice Overijssel. Kijk voor meer informatie op de website van het festival.

Sportpark De Pelikaan, Vrijwilligerscentrale Zwolle, Sportservice Overijssel, Provincie Overijssel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws