Aanbod voor aangepast sporten in beeld

| 10-10-2015

SportService Zwolle wil de drempel voor mensen met een beperking om te gaan sporten verlagen. In samenwerking met vijf Zwolse sportverenigingen en Videoclub Zwolle is afgelopen periode gestart met het in beeld brengen van het sportaanbod. “Aan de hand van de videobeelden kunnen mensen met een beperking zich goed voorbereiden op wat ze te wachten staat bij een eerste kennismaking met een sport”, vertelt Loes Boetes, consulent aangepast sporten van SportService Zwolle.

“We hopen dat mensen met een beperking hierdoor eerder de stap zetten om te gaan sporten en langs te gaan bij een vereniging”, vervolgt Boetes. “In Zwolle en omstreken is een prachtig en divers sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking, maar het aanbod is niet altijd zichtbaar of bekend. Vanuit het programma ‘Iedereen Actief, Ontdek en Doe mee’ willen we provinciaal het aangepast sporten op de kaart zetten. We hebben nu een pilot gedraaid met deze vijf sportverenigingen, maar we willen uiteindelijk het volledige sportaanbod in de regio in beeld hebben.” De videobeelden van het sportaanbod zijn te zien op de nieuwe website van SportService Zwolle: www.sportservicezwolle.nl.

Meer weten over aangepast sporten? Neem contact op met Loes Boetes van SportService Zwolle door een mail te sturen naar l.boetesno@spmsportservicezwolle.nl of neem telefonisch contact op via 038-4236686.

SportService Zwolle, G-sporten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws