Aalandenloop mikt op duizend hardlopers

| 05-03-2015

De tweede editie van de Aalandenloop is op vrijdagavond 8 mei toegankelijk voor liefst 1.000 hardlopers. Rond de eerste editie was het maximale deelnemersaantal 600, maar vanwege het succes is er dit jaar plaats voor 400 lopers extra. “De voorinschrijving is inmiddels geopend”, zo meldt de organisatie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Atletiekvereniging PEC 1910 en multifunctioneel centrum De Bolder organiseerden vorig jaar voor het eerst de Aalandenloop en dit bleek direct een succes. 600 Hardlopers liepen in Zwolle-Noord de 5 of 10 kilometer, afstanden die ook op 8 mei weer op de rol staan. Daarnaast is er ook een speciale kidsloop over 1 kilometer. “Start en finish zijn op het schoolplein van het Meander College. De route gaat onder andere over de Agnietenberg, de Haersterveerweg en langs de Zwartewaterallee”, aldus de organisatie. De lopers starten, in tegenstelling tot vorig jaar, niet tegelijkertijd. De eerste groep begint om 19.00 uur, terwijl de tweede groep om 20.00 uur wordt weggeschoten.

De kidsrun start al een uur eerder. De jonge lopers worden onderverdeeld in de leeftijdscategorieën 6-7, 8-9 en 10 tot 12 jaar. Zij starten om 18.00, 18.15 of 18.30 uur. Inschrijven voor de tweede Aalandenloop is mogelijk via www.aalandenloop.nl. Deelname bij voorinschrijving kost 6 euro, terwijl kinderen 3,50 euro betalen. Op de dag zelf kan men zich voor 7 euro inschrijven, maar vol is vol. “De Neighbours Bluesband zorgt tijdens de afterparty voor muziek en daarnaast worden ook de start en finish van de loop muzikaal omlijst. Het wordt weer een mooi spektakel.”

PEC 1910, Hardlopen, Aalandenloop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws