Aafjes: ‘Oranje Zwart wil naar eerste klasse’

| 20-08-2014

Voor de korfballers van Oranje Zwart is het afgelopen seizoen geëindigd in een teleurstelling. De Zwollenaren gingen in eerste instantie voor promotie naar de eerste klasse, maar moesten het uiteindelijk doen met een derde plaats. Inmiddels maakt de ploeg zich op voor eerherstel en excuses zijn er niet meer. De club wil graag naar de eerste klasse. “En wij gaan er alles aan doen om dat doel te bewerkstelligen”, zegt trainer Bart Aafjes.

© Paul Memelink

Het vorige veldseizoen van Oranje Zwart werd getekend door de nodige wisselvalligheid. Zo werd er gewonnen van de kampioen, maar verloor de ploeg onder andere van de hekkensluiter. Het mislopen van de zaaltitel was één van de oorzaken van een moeizame tweede seizoenshelft. “We verloren het beslissingsduel om het kampioenschap. De selectie was daar kapot van en kon zich daarom moeilijk opladen voor het restant van de veldcompetitie. Met name tegen de mindere goden verspeelden we daardoor onnodig punten”, legt Aafjes de vinger op de zere plek. Dit seizoen wil de ploeg constanter worden, met promotie als doel. “Een kampioenschap zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn, maar er liggen meerdere kapers op de kust. Promotie is een realistische doelstelling.”

Ondanks de teleurstelling van vorig seizoen, bleef de selectie intact en kwam er zelfs versterking. Kaj van Noord kwam over van Oost Arnhem A1 en acteert aankomend seizoen in de hoofdmacht van de Zwolse club. “Een jonge, ambitieuze jongen die de potentie heeft om een vaste basiskracht te worden. Dit seizoen komt waarschijnlijk nog wat te vroeg, maar het jaar daarop is hij er wellicht wel klaar voor”, legt de oefenmeester uit. Aafjes is al even trainer van Oranje Zwart en kent zijn ploeg zodoende door en door. Scorend vermogen en het conditionele vlak zijn sterke punten, maar daar staan ook verbeterpunten tegenover. “Er zijn spelers die het spel nog beter moeten leren lezen en daar komt een stukje inzicht bij kijken”, stelt Aafjes. “Daarnaast moet de focus ieder duel aanwezig zijn en moet het rendement omhoog. Er zijn dus nog voldoende aandachtspunten.”

Korfbal, Oranje Zwart, Bart Aafjes

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws