A-junioren CSV en WVF beginnen sterk

| 28-05-2016

De eerste speelronde van het Zwols Kampioenschap Voetbal heeft vrijdagavond klinkende zeges opgeleverd voor CSV ’28 A1 en WVF A1. Eerstgenoemde was, mede door vier goals van Tijjani Reynders, met liefst 10-2 te sterk voor Wijthmen, terwijl WVF met 2-6 won van Zwolsche Boys. Ook het duel tussen Dieze West A1 en HTC A1 leverde veel doelpunten op: 3-3.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In poule A openden Zwolsche Boys A1 en WVF A1 het bal. Een nogal doelpuntrijk duel, waarin vooral WVF het net veelvuldig wist te vinden. De ploeg uit Westenholte was overduidelijk de sterkere en ging uiteindelijk met een 2-6 overwinning aan de haal. Brend Mellema was aan WVF-zijde de grote man, hij maakte drie van de zes treffers. In poule B ging de openingswedstrijd tussen CSV ’28 A1 en Wijthmen A1. Wijthmen was vorig jaar nog de positieve verrassing van het toernooi, maar moest nu een monsternederlaag slikken. De gastheer ging flink tekeer en haalde na negentig minuten zelfs de dubbele cijfers: 10-2. Tijjani Reynders maakte vier van de tien doelpunten en ook broer Eliano had met één treffer een aandeel in de klinkende overwinning.

Zwolse Gouden Schoen
In poule C hielden Dieze West, nieuw op het toernooi, en HTC elkaar in evenwicht. In een boeiend duel maakten Mustafa Misto Kafali (2x) en Anthony Cachemir de Dieze West-goals, terwijl aan de andere kant Kars Wichers Schreur, Tim Jasink en Rik Kreijkes het net wisten te vinden. Zo werden de punten verdeeld. In de strijd om de Zwolse Gouden Schoen was het een mooie avond voor Tijjani Reynders, die met zijn vier doelpunten de eerste koploper is. Hij wordt echter wel op de voet gevolgd door Brend Mellema, die er namens WVF drie maakte. Aankomende dinsdag volgt de tweede speelronde, waarin WVF het opneemt tegen SVI. In poule B spelen ZAC en Wijthmen tegen elkaar en in poule C kruisen HTC en Be Quick '28 de degens. De wedstrijden beginnen om 19.00 uur.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, WVF, Zwolsche Boys, CSV ‘28, HTC, Wijthmen, Dieze West, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws