‘500 Bollen voor Heide en Heuveltocht’

| 25-08-2015

“We hebben voor zaterdag vijfhonderd krentenbollen besteld. Dat moet naar onze verwachting genoeg zijn.” Het zijn de woorden van Wim Hessels, coördinator van de Salverda Heide en Heuveltocht. Zaterdag stappen er zo’n vijfhonderd deelnemers in Wapenveld op de fiets. “We gaan uit van driehonderd ATB’ers en tweehonderd wielrenners. Als het er meer zijn, dan moeten we nog even naar de bakker.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Salverda Heide en Heuveltocht staat aan de vooravond van de negende editie. De organisatie is in handen van Toerclub Swolland, daar waar ook Hessels actief voor is. Hij is trots op het feit dat zijn vereniging liefst vijftig vrijwilligers op de been heeft gebracht. “Dat is echt een hele bult. We hebben ze ook nodig, maar het is altijd lastig om ze te vinden”, zegt Hessels. De vrijwilligers zijn te vinden over het hele parcours. Zij begeleiden vanaf 8.00 uur de wielrenners en vanaf 9.00 uur de ATB’ers. Alle deelnemers vertrekken vanaf het terrein van voetbalvereniging WZC Wapenveld. “Dat is dit jaar het enige startpunt. Twee startpunten levert een hoop extra werk op. Zo is het beter te doen.”

Hessels gaat uit van een prima dag. De weersvoorspellingen zijn goed en de heide is op dit moment op zijn mooist. Als de coördinator spreekt over ‘zijn’ parcours, dan komt hij bijna superlatieven tekort. “Ik denk dat wij de mooiste routes van Nederland hebben. Er zijn geen stoplichten of oversteekplaatsen, waardoor iedereen gewoon door kan fietsen. En de heide is echt prachtig. Zo paars, heel mooi.” Deelnemers aan de Salverda Heide en Heuveltocht kunnen zich zaterdag ter plekke inschrijven. Vanaf 8.00 uur is de kantine van WZC geopend. NTFU-leden betalen 4 euro, niet-leden 2 euro meer.

Wielrennen, Mountainbiken, Toerclub Swolland, Salverda Heide en Heuveltocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws