Zwolse turnsters sluiten seizoen goed af

| 23-05-2012

De turnsters van Kwiek en Lenig hebben het seizoen goed afgesloten. Bij de toestelfinales regio Oost in Arnhem kwamen afgelopen weekend negen Zwolse turnsters in actie en die wisten zich, ondanks het enorm hoge niveau, goed staande te houden. Aan het eind van het weekend was de delegatie van Kwiek en Lenig vijf medailles rijker.

Allereerst kwamen in Arnhem de jongste meisjes in actie. Namens Kwiek en Lenig turnde alleen Hanne Haverkort een volledige meerkamp. Nienke Dijk, Maaike Greve en Lobke van Dijkhuizen kozen er voor om alleen brug en vloer te turnen. De verwachtingen op het onderdeel sprong waren hoog gespannen voor Hanne en ze maakte die verwachtingen waar. Ze zette twee mooie sprongen neer en pakte hiermee het zilver. Op zowel balk als vloer mistte Hanne op een haar na het podium, ze werd op beide onderdelen vierde. Het cijfer op brug viel wat tegen. Ze eindigde met dat cijfer op een achtste plaats.

Nienke Dijk turnde een mooie vloeroefening en werd zesde. Op brug kwam Nienke uit op plaats tien. Maaike Greve behaalde op het onderdeel brug een negende plaats. Op vloer waren bij Maaike nog wat foutjes te zien, waardoor ze elfde werd. En de brugoefening van Lobke van Dijkhuizen verliep helaas niet zoals verwacht, ze werd elfde. Op het toestel vloer compenseerde ze dit iets met een negende plaats. Bij de junioren turnden Lise Drost, Resa Drost en Ezra Ridder ook alleen op brug en vloer. Lise zette de meest stabiele vloeroefening neer en werd zesde met een keurig cijfer. Resa werd op dit toestel tiende en Ezra elfde. Op brug pakte Ezra de hoogste score, met een zesde plaats als gevolg. Lise werd achtste en Resa elfde.

Jeugdlid Naomi Tardy kwam, vanwege haar goede prestaties, in Arnhem een niveau hoger uit. En dat ging haar goed af. Op vloer pakte ze met een score van 11.950 het zilver. En ook op de andere toestellen deed ze in een sterk deelnemersveld goed mee. Op de toestellen sprong, balk en brug werd ze respectievelijk zesde, zesde en zevende. Tot slot was het de beurt aan Milou van Assen. Voor haar verliep het seizoen als eerstejaars senior niet zoals gewenst. Om het seizoen naar tevredenheid af te sluiten zette ze alles op alles om haar persoonlijke scores te verbeteren. Dit resulteerde - totaal onverwacht - in een zeer sterk deelnemersveld in goede eindscores. Op drie van de vier toestellen pakte ze een medaille. Goud op sprong, zilver op brug en brons op vloer. Op balk werd Milou tiende.

Turnen, Gymnastiek, Kwiek en Lenig

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws