Zwolse turners vallen in prijzen bij NTC

| 19-11-2012

De Zwolse turners Elias Ridder, Jorrit Koldeweij en Rommé Seinen zijn afgelopen zaterdag in de prijzen gevallen bij de strijd om de Nationale Team Cup (NTC) in de Topsporthal in Almere. De Zwollenaren kwamen in Almere uit voor hun vereniging RKDOS uit Kampen en behaalden op twee verschillende niveaus een medaille: zilver en brons.

© Bert Ridder
© Bert Ridder

Elias Ridder en Jorrit Koldeweij kwamen met hun team uit in de eerste divisie van de Instap 9 en behaalden daarin een zilveren medaille. Toch had er volgens trainer Michel Hollander meer in gezeten. “Elias raakte vrijdag geblesseerd, waardoor hij alleen de onderdelen ringen en sprong kon doen. Normaal gesproken had hij een meerkamp geturnd, maar dat kon helaas niet. Al met al kost je dat de titel.” Het team van de twee Zwolse turners werd aangevuld door Danny Bovendorp en gastturner Rik Steenstra van TSH Heerenveen, de club van Olympisch kampioen Epke Zonderland.

Over de gehele dag namen 73 ploegen deel aan het toernooi en van die 73 eindigde RKDOS op de medaillespiegel uiteindelijk als vierde. De Kampense club ging naar huis met een gouden, een zilveren en een bronzen medaille. Rommé Seinen, ook uitkomend voor RKDOS, turnde met zijn team jeugd/junior I in de tweede divisie naar een bronzen medaille.

© Bert Ridder
© Bert Ridder
Turnen, Gymnastiek, RKDOS Kampen, Elias Ridder, Jorrit Koldeweij, Rommé Seinen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws