Zwolse turners grijpen twee keer zilver

| 10-11-2014

De eerste turnwedstrijd van het seizoen is voor Kwiek en Lenig succesvol verlopen. De Zwolse turnvereniging won bij de clubteamwedstrijden in Winterswijk tweemaal een zilveren medaille. De andere twee teams van Kwiek en Lenig wisten beide een knappe vijfde plaats te bemachtigen. Een mooi resultaat.

In de tweede wedstrijd van de dag kwamen er direct twee Zwolse ploegen in actie. Rond deze wedstrijd ging het niet om de individuele score, maar om het resultaat van het hele team. De eerste ploeg die in actie kwam bestond louter uit meiden uit de jongste categorie├źn. Rochely Figuereo-Gonzalez, Dilara Noordman, Jennifer Moorman en Jes Holtrup begonnen hun wedstrijd op brug, waarbij de eerste twee stabiele en sterke oefeningen lieten zien. Uiteindelijk turnde het kwartet naar een knappe vijfde positie. Tegelijkertijd behaalde het trio Andra Vredenborg, Mandy Heemstra en Eva Swienink een zilveren medaille. Vooral Mandy liet zien over een goed niveau te beschikken, want zij zette van alle veertien deelnemers de hoogste meerkampscore neer. Mede daardoor eindigde het team als tweede.

De derde wedstrijd van de zaterdag bracht de Zwolse vereniging opnieuw een zilveren plak. Sari Consten, Lynn Reuvekamp, Ruth Meeske en Demi La Faille kwamen als een hecht team voor de dag en preseteerden allen naar behoren. Lynn turnde onder andere een foutloze oefening op balk en Sari bleek uiteindelijk zelfs de beste meerkampster van het hele veld. Het leverde het kwartet Zwolse pupillen een tweede plaats op, waarbij het verschil met de winnaar minimaal bleek. De dag werd afgesloten met de senioren. Het Zwolse team, bestaande uit Hanne Haverkort, Lise Drost en Jolyn Visser, eindigde na de meerkamp op een prima vijfde positie.

Turnen, Kwiek en Lenig

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws