Zwolse steppers op voor werelduurrecord

| 23-07-2015

De Zwolse steppers Jeroen Houdé, Martijn Tiemens en Jonathan en Machiel Steenbergen gaan op zaterdag 8 augustus op voor een verbetering van het uurrecord. Op de skeelerbaan in Heerde gaan de leden van Stepteam Zwolle één voor één de baan op, om in een uur tijd zoveel mogelijk kilometers bij elkaar te steppen. Hermien Koers van Stepteam Selles Kamperzeedijk doet zelfs een poging om het 24-uurrecord te verbeteren.

© Bernd Steenbergen

Koers schrijft hoe dan ook historie. Het record staat met 545,9 kilometer op naam van Peter Groeneveld uit Oldenzaal, maar Koers wordt de eerste vrouw die een poging gaat doen. Indien het haar lukt om de 24 uur uit te rijden, vestigt zij sowieso een record. De stepster begint op vrijdag 7 augustus om 19.00 uur en in de tussentijd komen de vier collega’s van Stepteam Zwolle in actie. De eerste die in de baan komt is Machiel Steenbergen. De 21-jarige Zwollenaar start op 8 augustus om 10.30 uur en als regerend Nederlands kampioen sprint heeft hij de beste papieren. Voor een wereldrecord moet hij in de buurt van de 29 kilometer rijden. “Ik wil mijzelf uitdagen om ongeacht de omstandigheden door te gaan en zo een maximale afstand af te leggen”, laat Steenbergen weten.

Om 12.00 uur is het vervolgens de beurt aan broer Jonathan Steenbergen. Hij verwacht niet dat hij zijn teamgenoten kan verslaan, aangezien Steenbergen vooral van de lange adem en afstanden is. Om 13.30 uur komt de 21-jarige Martijn Tiemens in actie. “Natuurlijk wil ik het record verbeteren, maar de grootste uitdaging is de wedstrijd tegen mijzelf. Het is een soort tijdrit, maar niet over een afstand. Dat moet je goed opbouwen om te voorkomen dat je jezelf voortijdig kapot rijdt. Ik wil mijn race zo opbouwen, dat ik nog in staat ben om aan het einde van het uur harder te rijden”, aldus Tiemens.

Steppen, Stepteam Zwolle, Machiel Steenbergen, Jonathan Steenbergen, Martijn Tiemens, Jeroen Houdé

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws