Zwolse steppers kijken tevreden terug

| 26-10-2012

Voor de Zwolse steppers van Stepteam Zwolle zit het seizoen er op. Afgelopen zondag vond de laatste wedstrijd van het seizoen plaats in Nieuwveen, waar het team het succesvolle seizoen in stijl afsloot. “Het was een super seizoen voor de Zwolse steppers. Vooral Machiel Steenbergen was verassend goed, met name op het onderdeel sprint. Hij heeft dit seizoen echt laten zien hoe sterk hij is”, zegt Janine van der Molen van Stepteam Zwolle.

Dat de familie Steenbergen sterk stepte was al bekend en dit lieten zij ook afgelopen zondag weer zien. In het Zuid-Hollandse Nieuwveen werden Machiel en Judith Steenbergen beide derde, broer Jonathan werd vijfde bij de senioren. Niet alleen in Nieuwveen was er dit seizoen succes, ook elders behaalden de Zwolse steppers mooie resultaten. “Machiel Steenbergen heeft het dit seizoen bijzonder goed gedaan, vooral op de sprintdisciplines. Zo werd hij tweede op het NK Sprint en tijdens het WK won hij goud met de estafetteploeg”, zegt Van der Molen. Zus Judith Steenbergen kende een iets minder seizoen. “Judith is normaal gesproken ook een topper, maar had een wat minder seizoen. Dat kan een keer gebeuren.”

Stepteam Zwolle is altijd op zoek naar nieuwe wedstrijdsteppers. “Op dit moment zijn er toerrijders en wedstrijdrijders actief bij ons, die worden tijdens trainingen van elkaar gescheiden. In totaal hebben we zes wedstrijdrijders, maar uitbreiding van dat aantal is zeer gewenst”, aldus Van der Molen. Het is voor de Zwolse steppers even afwachten hoe het volgende seizoen er uit gaat zien. “Als de weersomstandigheden het toelaten blijven we gewoon doortrainen. Welke wedstrijden er zijn en wanneer dat is nog even afwachten. Er is aankomend jaar sowieso een EK, maar waar die plaatsvindt is ook nog niet duidelijk. Ik ga er vanuit dat deze fanatiekelingen daar hoe dan ook aan deel gaan nemen.”

Steppen, Stepteam Zwolle, Judith Steenbergen, Machiel Steenbergen, Jonathan Steenbergen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws