Zwolse senioren op Fithockey Toernooi

| 11-10-2010

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond organiseert vrijdag 15 oktober in Soest de eerste editie van het landelijke Fithockey Toernooi. Aan dit toernooi voor 45-plussers neemt ook een Zwols team deel. De Zwollenaren gaan de strijd aan tegen teams uit Apeldoorn, Beuningen, Zwijndrecht, Hattem en natuurlijk Soest.

Fithockey is sinds de zomer de naam voor seniorenhockey. In Zwolle stond de hockey-variant de afgelopen jaren vooral bekend als ‘knotshockey’. In samenwerking met lokale partner WijZ en de KNHB werd knotshockey ruim twee jaar geleden geïntroduceerd binnen de NOC*NSF proeftuin op sportpark De Pelikaan in Zwolle. Sinds deze introductie beoefent een vaste groep senioren deze sport met veel plezier. Elke donderdagmiddag hockeyen de senioren onder begeleiding van een docent en stagiaires van Landstede op De Pelikaan.

De behoefte om gezond te blijven en dus een leven lang te sporten neemt toe en het ontmoeten van mensen creëert gezelligheid en nieuwe netwerken. De KNHB stimuleert dit dan ook met de organisatie van het eerste Fithockey Toernooi.

Hockey, Sportpark De Pelikaan, Fithockey

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws