Zwolse rugbyheren op kampioenskoers

| 20-11-2012

Het eerste herenteam van Rugby Club Zwolle staat halverwege de competitie aan kop in de derde klasse van het district Noordoost. Afgelopen zondag speelde de Zwolse ploeg tegen RC Drachten en nam door een 31-5 overwinning de koppositie over. “Dit team is al wat jaren bij elkaar en daardoor raken we steeds meer op elkaar ingespeeld. Het ziet er goed uit”, zegt captain Jules Crooijmans, die het niveau omhoog ziet gaan.

De rugbyers spelen al drie achtereenvolgende jaren in de derde klasse, maar staan nu pas op de plek die de Zwolse ploeg ambieert. “We spelen na een uitstapje in de tweede klasse, nu al drie jaar in de derde klasse, maar nog nooit stonden wij zo hoog. We hebben een goede ploeg, die ook tegen sterkere tegenstanders haar eigen spel kan spelen. De ploeg laat zich niet makkelijk van de wijs brengen en kan daarbij het gameplan uitvoeren. Het niveau is gewoon goed”, zegt Crooijmans. Zondag speelden de Zwollenaren tegen concurrent Drachten om de koppositie. “We hebben terecht en overtuigend weten te winnen. De tegenstander was sterk, maar op alle fronten waren wij ze een stapje voor. Alles viel zondag op zijn plek”, aldus de Zwolse captain.

Of RC Zwolle ook aan het einde van de rit bovenaan staat, durft Crooijmans niet te zeggen. “Dat is altijd afwachten. We spelen goed, maar het is ook zaak dat de spelers fit blijven en het niveau vasthouden. Daarnaast zijn de tegenstanders nu extra gebrand, want ze nemen het toch op tegen de koploper. De verwachtingen na deze eerste seizoenshelft zijn natuurlijk wel hoog gespannen, hopelijk kunnen we deze flow vasthouden.” Crooijmans merkt wel dat door de prestaties het plezier groter wordt. “Het hele team is vrolijk en loopt met een grimlach rond op de training. Dat maakt het rugbyen veel leuker.”

Op dit moment heeft de rugbyclub ongeveer honderd leden, maar om structureel op een hoger niveau te rugbyen zijn er meer leden nodig. “Het is zaak om jongeren van begin twintig aan te trekken. Op dit moment hebben wij een groep van vijftien jeugdspelers, die één keer in de week traint. De reacties van de ouders zijn goed en de spelers gaan goed met elkaar om. Dit kan nog wel doorgroeien”, aldus Crooijmans, die hoopt dat de hele club uiteindelijk door kan groeien. “Rugby is populair bij een kleine groep mensen, maar die groep is wel heel enthousiast. Als we die groep kunnen uitbreiden, dan kan RC Zwolle op een hoger niveau komen. De accommodatie is er in ieder geval helemaal klaar voor.”

Rugby Club Zwolle, Rugby


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws