Zwolse rugbyers gooien titel te grabbel

| 25-10-2010

De heren van Rugby Club Zwolle hebben zondagmiddag een gevoelige nederlaag geleden. Op eigen veld gingen de Zwollenaren met 5-8 onderuit tegen Rugby Club Groningen. En dat terwijl de Zwolse formatie vooraf gewaarschuwd was, want de Groningers wisten eerder dit seizoen ook al van koploper Deventer te winnen.

In de eerste helft nam Groningen het heft in handen, Zwolle kon daardoor niets anders dan verdedigen. Het was gewoonweg wachten op de eerste try van de bezoekers. De nummer 15 van de Groningers tekende uiteindelijk voor die try. RC Zwolle drong hierna wel aan, maar door vele overtredingen kwamen de Zwollenaren niet aan hun eigen spelletje toe. In de tweede helft koos Groningen opnieuw de aanval en verzilverde al snel een penaltykick: 0-8.

Zwolle begon vervolgens beter te spelen en wist de scrums en line-outs eindelijk te winnen. Er werd meer druk gezet op de Groningse defensie en dat resulteerde in een try voor Zwolle. Daan Strik scoorde na een mooie combinatie tussen Daan van Rooijen en Arjan Scheve. Door de score kreeg de thuisploeg weer geloof in een zege, maar zover kwam het niet. De Groningers keerden met vier punten terug naar het hoge noorden.

Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws