Zwolse rensters op trainingskamp in Italië

| 09-05-2012

De Zwolse rensters Loes Gunnewijk (GreenEdge) en Anna van der Breggen (Sengers Ladies Team) vertoeven momenteel in Italië voor een trainingskamp met de Nederlandse selectie van KNWU-bondcoach Johan Lammerts. Naast Gunnewijk en Van der Breggen behoren ook Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Iris Slappendel (Rabobank), Adrie Visser (Argos-Shimano), Sabrina Stultiens (Jan van Arckel), Martine Bras (Dolmans-Boels) en Chantal Blaak (AA Drink) tot de selectie.

Zeven rensters zullen op 20 mei namens Nederland ook deelnemen aan de GP Commune di Cornaredo, Bras en Blaak hebben in die periode andere verplichtingen. Bondscoach Johan Lammerts, die eind mei zijn selectie voor de Spelen rond verwacht te hebben, ziet het trainingskamp niet als selectiemoment. “Nee het is juist de bedoeling om de rensters na het voorjaar op te laten bouwen richting de zomer waarin onder meer de Olympische Spelen op het programma staat. Natuurlijk kun je dit wel als ondersteuning vanuit de bond zien, zoals we dit voorjaar ook rensters een aanvullend programma in wereldbekerwedstrijden hebben geboden op het moment dat hun team daar niet reed.”

“En in het kader van de teambuilding is dit ook goed, als het niet voor Londen is dan wel voor andere toekomstige evenementen waar we als selectie willen schitteren. Maar de selectieperiode is in principe voorbij, de rensters kunnen hier kilometers maken en dan in die wedstrijd op 20 mei, die de Tour de Languedoc min of meer vervangt voor ons, kijken hoe ze er voor staan”, aldus Lammerts.

Wielrennen, Loes Gunnewijk, Anna van der Breggen, Orica-AIS, Sengers Ladies Team

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws