Zwolse leerlingen naar Survival Challenge

| 19-04-2016

Liefst 120 leerlingen van onderwijscentra De Twijn en De Ambelt doen aankomende donderdag mee aan de derde editie van de Special Heroes Survival Challenge. In en rond het Drentse Havelte komen er in totaal 700 leerlingen in actie, die allen een uitdagend parcours voorgeschoteld krijgen. “Zij verlaten de veilige schoolomgeving waar regelmaat, structuur en ritme centraal staan”, zo luidt het bericht.

Survival Challenge Havelte organiseert sinds 2014 samen met Special Heroes een survivalrun voor speciale doelgroepen. Bij de challenge van komende donderdag doen er ongeveer 400 jongeren met gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek mee. Daarnaast zijn er ook bijna 300 deelnemers met een verstandelijke beperking van de partij. “Het gaat om jongeren die door hun beperking moeilijkheden hebben met leren of moeilijk opvoedbaar zijn. Zij komen beter tot hun recht binnen het speciaal onderwijs”, aldus de organisatie. De deelnemers zijn afkomstig van scholen uit Friesland, Groningen en Overijssel. Vanuit Zwolle doen De Twijn en De Ambelt mee aan de survivalrun.

De 700 deelnemers krijgen vanaf 10.00 uur een parcours vol met uitdagende hindernissen voor de kiezen. Rond 14.00 uur komen de laatste deelnemers over de finish. “Naast de 700 deelnemers en de 120 begeleiders zijn er nog ruim 70 vrijwilligers actief. Inwoners uit Havelte, leden van de plaatselijke survivalvereniging, defensie, bewoners van het AZC, studenten, EHBO en professionele verkeersregelaars dragen allen een steentje bij om dit geweldige evenement mogelijk te maken. Alle ingrediënten zijn dan ook aanwezig om van 21 april een speciale dag te maken en de leerlingen een maximale beleving te kunnen geven”

Special Heroes, De Twijn, Survival

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws