Zwolse leerlingen halen ijzers uit het vet

| 08-12-2016

SportService Zwolle en WinterWorld komen per heden met een speciaal schaatsprogramma voor leerlingen van Zwolse basisscholen. Winterworld beschikt over een ijsbaan op het Rodetorenplein en dat geeft iedereen in de stad een unieke kans om te schaatsen. “Schaatsen is geen alledaagse sport. Vandaar dat wij deze vorm van sporten en bewegen ieder kind gunnen”, zegt Marc Hogenberg van WinterWorld.

© Annet van Raalten

Schaatsen is lang niet altijd mogelijk en daarom grijpt SportService Zwolle iedere kans met beide handen aan. In samenwerking met WinterWorld is er een schaatsprogramma ontstaan, speciaal voor scholen in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, maar ook voor onderwijsinstellingen uit het MBO en HBO. Voor de groepen 3 tot en met 8 is het mogelijk om met de klas een clinic te volgen. Deze clinics zijn voor groep 3 en 4 een eerste kennismaking met het ijs, voor de groepen 5 tot en met 8 is de inhoud meer gericht op de schaatstechniek. De clinics worden gegeven door een professionele begeleider van SportService.

Voor zowel de clinics als het vrij schaatsen is het mogelijk om een uur lang gebruik te maken van de baan en dat is inclusief een kop warme chocomelk. Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je contact opnemen met Marco Welink of Heleen de Witte van SportService Zwolle. Doe dit door te bellen naar 038-4236686.

Schaatsen, SportService Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws