Zwolse kegeltitel voor De Kegelvrienden

| 27-11-2013

Kegelteam De Kegelvrienden heeft afgelopen zondag het clubkampioenschap van de Zwolsche Kegelbond gewonnen. Bij de heren was het team te sterk voor Elk Schot Is Geen Eendvogel (ESIGE) en TAK '89. Rik Braakman was de grote man aan de zijde van de clubkampioen, met een totaalscore van 499.

Het meest te duchten had de kersverse kampioen van team ESIGE, maar met onder andere Rik Braakman en de voormalig Zwols kampioenen Herman Wesseling en Robert de Haan in de gelederen was het team De Kegelvrienden gewoonweg te sterk. De Haan zette op de tweede baan zelfs de ultieme score van 90 punten neer, al liet hij op twee andere banen mindere scores noteren. Zeb Waelbers van ESIGE was met zijn score van 495 punten, na Braakman, de beste kegelaar van de dag. En ook Gert Bos, voorzitter van de Zwolsche Kegelbond, zette namens ESIGE nog een knappe prestatie neer, maar het bleek niet genoeg voor de titel. Het team De Kegelvrienden legde een hoger gemiddelde op de baan en ging daarom met de hoofdprijs aan de haal.

Bij de dames meldde zich maar één ploeg aan voor het clubkampioenschap van de Zwolsche Kegelbond. Daarom besloten de spelers van De Poedels er een onderlinge wedstrijd van te maken. Thea Jansen won deze wedstrijd, zij noteerde een fraaie score van 474 punten. Opvallend was de wederopstanding van Aly Hageman. De Zwolse kampte enige tijd met een vormcrisis, maar het lukte haar zondag om weer eens een goede prestatie neer te zetten. Op alle banen scoorde Hageman boven de 70, een keurig resultaat.

Kegelen, Zwolsche Kegelbond, Zwols Kegelhuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws