Zwolse honkbalpupillen doen goede zaken

| 15-07-2012

Het pupillenteam van Blue Hawks heeft zaterdag tegen Bedrocks, de nummer twee van vorig seizoen, goede zaken gedaan. In Emmen pakte de Zwolse ploeg de volle buit en met die twee overwinningen (1-10 en 3-5) verstevigde titelverdediger Blue Hawks de eerste plaats in het klassement.

Voor de vier winstpunten in Emmen moest Blue Hawks wel vol aan de bak. In de eerste wedstrijd sloegen Jaimy Boel en Jeandro Tromp hun ploeg naar de winst. Jaimy kwam tot drie honkslagen en Jeandro sloeg er twee. In de tweede wedstrijd kreeg Blue Hawks het een stuk zwaarder. Beide ploegen begonnen met een 2-2 gelijke stand aan de laatste slagbeurt. Met twee man uit kon Jaimy zijn ploeg op voorsprong brengen toen hij via vier wijd, een gestolen honk en twee doorgeschoten ballen kon scoren. Agressief honklopen bracht even later ook Mart Ringnalda over de thuisplaat. Hierna zorgde Renick Weert voor de 2-5 voorsprong. Hij kon scoren op een belangrijke honkslag van Sven.

Die voorsprong was voldoende voor de winst. In de gelijkmakende derde slagbeurt kreeg Bedrocks via vier wijd en een honkslag twee spelers op de honken, maar hield Blue Hawks de schade beperkt tot één tegenpunt. Met de dubbele winst tegen Bedrocks op zak resteren voor Blue Hawks nog slechts vier wedstrijden. Blue Hawks speelt voor de zomerstop nog tweemaal tegen de nummer zeven Uitsmijters ’55 en na de zomerstop staan er nog twee duels op het programma tegen WSB, de nummer zes. Inmiddels is de voorsprong op nummer twee Tex Town Tigers in het klassement gegroeid tot zeven punten, al heeft Blue Hawks wel twee wedstrijden meer gespeeld.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws