Zwolse hardlopers lopen PR's in A'dam

| 17-10-2011

De Zwolse hardlopers die zondag hebben meegedaan aan de jaarlijkse Marathon van Amsterdam hebben zich van hun goede kant laten zien. Zo liep Rietje Klappe van de BB-lopers de ruim 42 kilometer in een nieuw persoonlijk record. Ze kwam tot een tijd van 3 uur, 40 minuten en 46 seconden. “Het ging niet gemakkelijk. Na 27 kilometer begonnen mijn bovenbenen flink pijn te doen, maar ik ben gewoon maar doorgelopen”, aldus Rietje na afloop.

Ook namens PEC 1910 waren een aantal hardlopers naar Amsterdam afgereisd. Hanno Treep liep zeer verdienstelijk, maar kwam met een tijd van 3:06:50 net tekort om zijn PR te verbeteren. Rob Harte slaagde wel in de opzet om een nieuwe toptijd neer te zetten. Hij liep 3:27:51. Ruben van der Sligte haalde de grootste hap van zijn PR af, door met een tijd van 3:29:07 liefst dertien minuten sneller te finishen dan zijn oude toptijd.

Op de halve marathon in Amsterdam kwamen drie PEC-lopers in actie. Yossip de Jong was met 1:40:03 zeven minuten sneller dan zijn snelste tijd ooit. Charlotte Montauban en Patrick Nijmeijer liepen net geen PR. Charlotte finishte in 1:40:37, wat door vermoeidheid in de slotfase net niet genoeg was voor een verbetering van haar snelste tijd. Patrick was flink verkouden en kon daardoor niet in de buurt komen van zijn PR van 1:39:39. Met 1:42:06 was hij dan ook niet geheel tevreden.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, BB-lopers, Hanno Treep, Rietje Klappe

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws