Zwolse golfers domineren de Zwolle Cup

| 17-09-2016

De negende editie van de Zwolle Cup kende zaterdag alleen maar Zwols succes. Bij de heren ging Julian Wendt, met een ronde van zeventig slagen, met de overwinning aan de haal en ook bij de dames bleef de hoofdprijs binnen de stadsgrenzen. Dini Broeks kwam tot een score van 77 slagen en bleef daarmee onder andere Annemarie Kuiper, eveneens van Golfclub Zwolle, voor.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Bij de heren was het een enorm spannende strijd. Het ging vooral tussen Julian Wendt, Kiet van der Weele en Bas Vermeulen. Wendt sloeg in totaal maar liefst vijf birdies en kwam daarmee tot een eindscore van zeventig slagen. Dat was er eentje minder dan Van der Weele en twee minder dan Vermeulen. “Door zijn aantal birdies won Wendt ook de birdiebokaal”, meldt de organisatie, die tevreden terugkijkt op de Zwolle Cup 2016. “De weersomstandigheden waren perfect en de spelers waren vol lof over de baan. De greenkeepers hebben deze wederom in een topconditie gebracht. Helaas werd de hole-in-one op hole acht niet geslagen.”

De vrouwenwedstrijd werd nipt gewonnen door Dini Broeks, die clubgenote Annemarie Kuiper slechts één slag voor bleef. De Zwolse golfster liep een ronde van 77 slagen en dat was voldoende voor de overwinning. Sanne Wendt was in totaal goed voor 81 slagen en eindigde daarmee, samen met Joyce van Tongeren en Alinka Spijkers op een gedeelde derde plaats.

© Annet van Raalten
Golfclub Zwolle, Golf, Zwolle Cup


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws