Zwolsche Boys wint zinderende finale

| 11-06-2010

Zwolsche Boys A1 heeft donderdag de tweede editie van het Zwols Kampioenschap Voetbal gewonnen. In een zinderende finale werd WVF A1 uiteindelijk vanaf elf meter geklopt. Na negentig minuten spelen stond het 1-1 en ook in de verlenging maakten beide ploegen een goal (2-2), waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Alleen WVF-verdediger Rob van Amerongen faalde vanaf de stip, waardoor de cup - net als vorig jaar - mee naar Zwolle-Zuid ging.

Op het goed gevulde sportcomplex van Be Quick ’28 kwam WVF goed uit de startblokken. Al in de vierde minuut nam de ploeg uit Westenholte een 1-0 voorsprong. Marc Peppelenbos zag zijn schot via de binnenkant van de paal in de goal verdwijnen. Desondanks raakte Zwolsche Boys niet in paniek. De ploeg van trainer Ramon Casteel ging meteen op jacht naar de gelijkmaker. En met succes, want halverwege het eerste bedrijf stond het alweer 1-1. Een rommelige aanval werd uiteindelijk door Benjamin Wever binnen gewerkt.

In het restant van de eerste helft kreeg Zwolsche Boys kans op kans en had het duel vroegtijdig kunnen beslissen. Dat lukte niet, mede omdat de aanvallers het vizier donderdagavond niet op scherp hadden staan. En dat terwijl de spitsen Lennart Prins en Melvin Hofman in de voorgaande wedstrijden zeer trefzeker waren.

Na rust zakte Zwolsche Boys ietwat weg en kreeg WVF de beste kansen. Tweemaal werd door de blauw-witten de lat geraakt, maar doelpunten vielen er in die tweede helft niet te noteren. Ook in de eerste helft van de verlenging geen goals. Pas in de 107e minuut was het raak. Melvin Hofman scoorde namens Zwolsche Boys de 2-1 en leek de matchwinner te worden. Hij vierde zijn treffer uitbundig, maar WVF zakte nog niet door de knieën. De vermoeide WVF-spelers knokten voor wat ze waard waren en werden beloond voor hun strijdlust. Specialist Rob van Amerongen schoot een vrije trap van ruim twintig meter weergaloos in de kruising: 2-2.

In de strafschoppenserie die volgde werd er lange tijd niet gemist. Alle penalty’s zaten er prima in, tot penalty nummer acht. Achter de bal ging WVF-verdediger Rob van Amerongen staan. Uitgerekend hij, die in de verlenging de prachtige 2-2 maakte, faalde vanaf elf meter. Ontroostbaar ging hij naar de grond. Zwolsche Boys profiteerde optimaal. Ruben Boerman stuurde Jaap Noordman de verkeerde kant op en vervolgens barstte de feestvreugde los.

Voetbal, WVF, Zwolsche Boys, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws