Zwolsche Boys ontvangt rivaal FC Zwolle

| 05-10-2010

Zwolsche Boys speelt dinsdagavond (vanavond) een vriendschappelijke wedstrijd tegen ‘aartsrivaal’ FC Zwolle. Het duel wordt gespeeld in het kader van het 100-jarig bestaan van FC Zwolle. De aftrap is om 19.30 uur op sportpark Jo van Marle.

De rivaliteit tussen beide Zwolse clubs groeide in de vorige eeuw onder andere doordat PEC vaak spelers bij Zwolsche Boys weghaalde. In 1924 bijvoorbeeld ronselde PEC de complete middenlinie van de Boys, hetgeen de gemoederen in de stad danig verhitte en bijdroeg tot een ongezonde rivaliteit. Toen het eind van de jaren zestig bergafwaarts ging met Zwolsche Boys zag de club zich in 1969 genoodzaakt vrijwillig terug te keren naar de amateurs. PEC nam opnieuw een grote groep spelers over van de aartsrivaal.

Door dit alles waren de onderlinge krachtmetingen tussen Zwolsche Boys en PEC in het verleden legendarisch en trokken niet zelden acht- tot tienduizend toeschouwers. Zwolsche Boys-voorzitter Rik Zuidmeer is er nu dan ook trots op dat de clubs elkaar weer eens treffen. “Het is juist in de jubileumweek, waarin FC Zwolle geen competitieverplichtingen heeft, een prachtig affiche om tegen de oude rivaal te voetballen.” De entree is 5 euro. Leden van Zwolsche Boys betalen 2,50 euro. Datzelfde geldt voor senioren en kinderen tot en met 15 jaar.

Voetbal, FC Zwolle, Zwolsche Boys

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws