Zwols softbalteam Blue Hawks kampioen

| 14-09-2013

Het heren softbalteam van Blue Hawks is vrijdagavond, met nog een paar duels op het programma, ongeslagen kampioen geworden. Op eigen veld werd de champagne ontkurkt na een 9-6 overwinning op The Harriers uit Zeewolde. Edwin Noordenbos, Patrick Dania en Gerald Hol zorgden voor de aanvallende hoogtepunten. Dania scoorde zelfs driemaal, terwijl Hol met een prachtige grandslam-homerun maar liefst vier van de negen punten binnen sloeg.

© Paul Memelink
© Paul Memelink
© Paul Memelink

In een competitie met tegenstanders uit onder meer Utrecht, Zeist, Hilversum, Nieuwegein en Amersfoort was Blue Hawks dit jaar voor alle tegenstanders een maatje te groot. De eerste veertien wedstrijden werden met duidelijk verschil gewonnen. Daarmee werd het kampioenschap een feit. Het is het eerste kampioenschap voor een Zwols heren softbalteam uit de clubhistorie. Met de titel op zak promoveert de club nu naar de tweede klasse, slechts één trede onder het hoogste niveau. Voor de Zwolse club was dit het dertiende kampioenschap in de laatste elf jaar.

Blue Hawks beleefde vorig jaar al een zeer succesvol seizoen. In dat jaar werden alle drie de honkbalteams kampioen. Dit seizoen was het de beurt aan de softballers. Al enkele seizoenen strijdt deze ploeg om promotie naar de tweede klasse. Dit jaar slaagde Blue Hawks daar eindelijk in. Voor de Zwolse honk- en softbalvereniging is het kampioenschap een bekroning van één van de meest succesvolle seizoenen. Blue Hawks startte met een nieuw dames softbalteam en een nieuw juniorenteam. Dit juniorenteam strijdt momenteel nog om het kampioenschap. Ook het BeeBall-team, met spelers in de leeftijd van 6 tot en met 9 jaar speelde voor het eerst wedstrijden en deed dat niet onverdienstelijk.

Blue Hawks, Softbal


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws