Zwols Kampioenschap voortvarend gestart

| 29-05-2010

De eerste dag van het Zwols Kampioenschap Voetbal heeft direct gebracht wat er bij een toernooi van dergelijke omvang verwacht mag worden. Op het sportcomplex van Be Quick ’28, gastheer van de tweede editie van het toernooi, streden de eerste zes A1-elftallen van de verschillende Zwolse voetbalclubs tegen elkaar. Meest in het oog springende resultaat was de overwinning van tweedeklasser ZAC op derdedivisionist Be Quick. Met hard werken en enig fortuin wisten de blauw-witten met 2-3 te winnen.

De toeschouwers die vrijdagavond de moeite hadden genomen om de eerste drie duels van het prestigetoernooi tussen de Zwolse A1-teams bij te wonen, werden getrakteerd op een fijne voetbalavond. Alles wat voetbal in zich heeft, kwam op de verschillende velden terug. Men was getuige van fijn combinatievoetbal, mooie doelpunten, blunders van de keeper, arbitrale dwalingen en helaas (te) harde tackles met blessures tot gevolg. Het meerdaagse toernooi had een prima dag, waarbij er direct vanaf de start op het scherpst van de snede werd gespeeld.

Be Quick ’28 - ZAC: 2-3
Be Quick ’28, de absolute favoriet voor de titel, kende vrijdagavond een valse start van het toernooi door het eerste duel ongelukkig met 2-3 te verliezen van ZAC. Op het hoofdveld werden de jongens van trainer William Bakker voor rust afgetroefd op agressiviteit en kregen zij een lesje in efficiëntie. Daar waar Be Quick zelf verzuimde om het betere veldspel uit te drukken in doelpogingen, daar lag de bal er aan de andere kant direct in.

Uit een spaarzame aanval van ZAC ontstond een corner, die geheel tegen de verhouding in werd binnengekopt door Sonny Boerdijk: 0-1. Geholpen door de vroege voorsprong kwam ZAC naarmate de eerste helft vorderde wat beter in haar spel. Na een half uur spelen kwamen de bezoekers zelfs op 0-2, toen doelman Niels Timmerman zich totaal verkeek op een vrije trap van Rick Heimerikx. Op slag van rust wist Be Quick echter toch een gaatje te vinden in de hardwerkende verdediging van ZAC. Na een slimme steekpass liet Achmed Al Taher de prima keepende Stefan Vellinga kansloos.

In het tweede bedrijf ging Be Quick voortvarend van start en stapelde het kans op kans, maar de aanvallers misten overduidelijk scherpte en bovendien lag Vellinga telkens goed in de weg. Ook nadat Ruben Parella een kwartier voor tijd op schitterende wijze de 1-3 had aangetekend, bleef de druk van Be Quick aanhouden. Verder dan de 2-3 van Nima Shimeri kwamen de rood-zwarten echter niet. De teleurstelling was na afloop op de gezichten van Be Quick-spelers af te lezen, de blijdschap bij ZAC des te groter.

SVI - VV Berkum: 1-4
Berkum kwam vrijdagavond prima uit de startblokken door een relatief makkelijke 1-4 zege op SVI. Het duel tussen beide eersteklassers was eigenlijk al voor rust beslist, toen het team van Paul Vermeulen een veilige 0-4 voorsprong had genomen. Na de thee werd de wedstrijd wat rommeliger, waarbij duidelijk was dat Berkum de overwinning niet meer kon ontgaan. SVI scoorde in blessuretijd via Bas Buimer de eretreffer. Voor Berkum troffen Bram Pol, Youp Kok, Chris Riemens en Dennis Horstman doel.

Zwolsche Boys - CSV ’28: 4-1
Ondanks een vroege voorsprong van Osama Benchaib kon CSV vrijdagavond niet voorkomen dat Zwolsche Boys, dat dit jaar kampioen werd in de tweede klasse, met de overwinning aan de haal ging. De titelverdediger kwam nog voor rust op voorsprong en maakte het karwei vervolgens na rust af. Grote man aan de kant van de Boys was Lennart Prins, die alle doelpunten voor zijn rekening nam. Al kwam hij wel heel makkelijk aan zijn derde van de avond, toen arbiter Rorije niet adequaat handelde bij een toegekende vrije trap. Daarmee was het verzet van CSV verbroken.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, Zwolsche Boys, CSV ‘28, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws