Zwolle zet IJsselmeervogels simpel opzij

| 04-08-2010

FC Zwolle heeft dinsdagavond in Spakenburg een goede wedstrijd gespeeld tegen algeheel amateurkampioen IJsselmeervogels. De oefenwedstrijd werd vooraf als een serieuze testcase gezien, maar het werd uiteindelijk een makkelijke avond voor de mannen van Art Langeler. IJsselmeervogels had weinig in te brengen tegen het prima spelende FC Zwolle, dat met een 2-5 zege huiswaarts keerde.

In het eerste bedrijf combineerden de Zwollenaren er lustig op los en wisten de spelers elkaar goed te vinden. Toch viel het eerste doelpunt pas op slag van rust. Een mooi lobje van Danny Schreurs ging fraai over keeper Martijn van Strien heen. Na rust ging het tempo nog verder omhoog en al snel werd de voorsprong verdubbeld. Albert van der Haar gaf een mooie dieptepass op Sjoerd Ars, die de bal onberispelijk binnen schoot. Niet veel later kwam IJsselmeervogels toch weer terug in de wedstrijd. Een van richting veranderde vrije schop ging langs keeper Diederik Boer: 1-2.

Zwolle liet zich echter niet gek maken en voetbalde goed door. Al snel resulteerde dit in een doelpunt. Uit een corner kopte Ars binnen. In het laatste kwart van de wedstrijd werd er opnieuw uit een corner gescoord. Dit keer schoot de ingevallen Pepijn Kluin de bal tegen de touwen. Niet veel later liep Zwolle-doelman Boer nog even te klungelen, waardoor Geoffrey Verwey kon profiteren: 2-4. Maar Bram van Polen bepaalde uiteindelijk de eindstand. Na een knappe actie zorgde hij voor 2-5.

Trainer Art Langeler was na afloop van de wedstrijd tevreden. “We hebben goed gevoetbald. Het was voor ons een serieuze test, alleen het werd geen test door het zwakke IJsselmeervogels. We waren hier veel te sterk en zijn klaar voor de competitie.” Aldus een glimlachende Langeler na afloop van de wedstrijd. Volgende week vrijdag 13 augustus staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. In Emmen wordt er dan gevoetbald tegen de plaatselijke FC. Aanstaande donderdag en volgende week dinsdag staan er nog twee oefenwedstrijden op het programma tegen respectievelijk Regioteam Garderen en Jong Groningen. Natuurlijk staat zaterdag 7 augustus ook nog de open dag op de kalender.

Voetbal, FC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws