Zwolle wil overwicht in goals uitdrukken

| 17-09-2010

FC Zwolle wil graag het overwicht in de wedstrijden uitdrukken in meer doelpunten. “Daar besteden wij momenteel veel aandacht aan”, zegt Zwolle-trainer Art Langeler in de aanloop naar het thuisduel van vanavond tegen Telstar. De oefenmeester kan in het competitieduel beschikken over een fitte selectie.

Ondanks een punt in mindering vóór aanvang van het seizoen is FC Zwolle na vijf speelronden koploper van de Jupiler League. “Voorop gesteld ben ik dolblij, maar het is niet zo dat we iedere week de tegenstander overhoop spelen”, vertelt Langeler realistisch in gesprek met Voetbal International. Vorige week vrijdag scoorde FC Zwolle in het duel bij RBC Roosendaal pas in de zesde minuut van de blessuretijd, terwijl daarvoor FC Dordrecht (1-2) pas werd verslagen na een 1-0 achterstand.

Beide overwinningen waren volgens Langeler verdiend, ook al was het niet geweldig. Hij geeft toe dat zijn formatie momenteel boven eigen kunnen presteert. En in tegenstelling tot vorig seizoen komen de goals zeer moeizaam tot stand. “Nu al speelt FC Zwolle vrij aanvallend en het geeft bijna niets weg. Het heeft te maken met gogme, want overwicht creëren vormt nauwelijks problemen. Daarom trainen we veel op aanvalspatronen en spelhervattingen.”

Ondanks de uitstekende start is er ook ergernis. “Ergens lijkt het wel of FC Zwolle gezocht wordt”, stelt Langeler. “Steeds hoor ik het verhaal dat Jaap Stam de touwtjes in handen heeft. Volgens mij kan iedereen zien dat ík de trainingen leid. Natuurlijk begrijp ik dat Stam meer in de belangstelling staat, maar de suggestie dat we bij FC Zwolle illegaal handelen is volledig onterecht. Met zijn vieren - ik, teamcoach Jaap Stam, assistent-coach Claus Boekweg en keeperstrainer Sierd van der Berg - overleggen we wekelijks. Uiteindelijk ben ík degene die de beslissingen neemt.”

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws