Zwolle wil contract Botteghin verlengen

| 02-08-2010

FC Zwolle denkt niet dat Eric Botteghin nog deze zomer naar een andere club vertrekt. De verdediger uit Brazilië begint normaal gesproken aan zijn laatste seizoen in Zwolle. Aan het einde van deze competitie kan Botteghin, die al vaker aan clubs uit binnen- en buitenland werd gelinkt, immers transfervrij vertrekken.

“Belangstelling is er altijd”, zegt trainer Art Langeler in De Stentor. “Maar het gaat om latente belangstelling. De bedragen voor spelers vliegen in deze zomer niet over tafel. En als er wat wordt betaald doen de clubs dat toch eerder voor een aanvaller. Voor een bedrag van een paar ton neem je Botteghin er niet bij als derde of vierde centrale verdediger in je selectie.”

FC Zwolle wil na de zomerse transfermarkt met de 22-jarige Braziliaan om de tafel. “Daar zullen we niet mee wachten”, stelt Langeler, die zich ook realiseert dat de kans klein is dat Botteghin een nieuw contract zal signeren. Als de transfersom is weggevallen zal de belangstelling voor hem vlot toenemen. “We moeten het rustig afwachten”, benadrukt de coach.

Voetbal, FC Zwolle, Eric Botteghin

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws