Zwolle en Dieze West starten met remise

| 05-09-2010

In de derde klasse B zijn SV Zwolle en Dieze West de competitie gestart met een gelijkspel. SV Zwolle speelde zondagmiddag op het eigen kunstgras met 1-1 gelijk tegen RDC. En Dieze West bleef knap overeind in Heeten. De ploeg van trainer Marco Onderberg speelde ruim een half uur met een man minder, maar hield de Heetense formatie toch op 2-2.

SV Zwolle begon voortvarend aan de wedstrijd en zette de matige defensie van RDC meteen onder druk. “Doordat het bij RDC achterin wagenwijd open stond, kregen wij in de beginfase een aantal beste kansen”, vertelt Zwolle-trainer Patrick Wijsman, die desondanks de bezoekers op voorsprong zag komen. Door een communicatiefout tussen doelman Luc Jonker en aanvaller Herman Morsink profiteerde RDC na een klein half uur optimaal: 0-1. Gelukkig voor SV Zwolle trok Koen Hultink niet veel later de stand alweer gelijk. Na goed werk van Morsink kon Hultink voor 1-1 zorgen.

In de tweede helft wilde de thuisploeg doordrukken, maar juist RDC werd steeds gevaarlijker. Wijsman: “Na rust kwamen wij behoorlijk in de problemen. Mede doordat de scheidsrechter er van alles aan deed om ons het leven zuur te maken. Hij liet zelfs onze grensrechter meerdere malen staan en gaf op een gegeven moment een belachelijke vrije trap op twaalf meter van onze goal. Maar aan de andere kant mogen wij ook niet te veel mopperen, want wij hebben gewoonweg niet goed gespeeld. Dus moeten we achteraf blij zijn met een punt.”

Dieze West
Net als SV Zwolle kwam ook Dieze West zondagmiddag goed uit de startblokken. “In de eerste helft waren wij heer en meester, maar kwamen wel al na acht minuten op achterstand”, vertelt Dieze West-trainer Marco Onderberg. De openingstreffer werd gemaakt door Silvo Stroek: 1-0. Ondanks de Heetense goal bleef Dieze West sterk spelen. Dit resulteerde in de 29ste minuut in de 1-1. Lodewijk de Vries faalde niet vanaf elf meter. Diezelfde De Vries maakte kort na rust ook de 1-2, wederom vanaf de penaltystip.

“Wij hebben weliswaar twee strafschoppen gekregen, maar hadden er misschien nog wel twee moeten hebben”, aldus Onderberg, die in de 54ste minuut zijn kansen op een overwinning flink zag slinken. Tinus Wolters ontving zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en de bal ging ook nog eens op de stip. Bas Aarnink benutte namens Heeten het buitenkansje en Dieze West moest ruim een half uur verder met tien man. “Dat was niet eenvoudig, dus wij zijn uiteindelijk tevreden met ons eerste punt.”

Voetbal, SV Zwolle, Dieze West, Derde klasse B

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws