Zwolle en Dieze West doen goede zaken

| 31-10-2010

SV Zwolle en Dieze West hebben zondagmiddag prima zaken gedaan in de derde klasse B. De ploeg van Patrick Wijsman was op eigen veld met 3-1 te sterk voor nummer twee Heerde. En Dieze West wist in Apeldoorn bij middenmotor Robur et Velocitas knap met 2-4 te winnen.

Robur en Dieze West maakten er een krankzinnige wedstrijd van. Er gebeurde werkelijk van alles. Allereerst kwamen de Zwollenaren na ruim een half uur spelen op voorsprong door een treffer van Lodewijk de Vries. Maar omdat Dieze West-verdediger Rieks Bosman nog voor rust zijn tweede gele kaart kreeg, ging de formatie van trainer Marco Onderberg toch een stuk minder prettig rusten. De thuisploeg kwam met een mannetje meer terug in de wedstrijd en stond na 60 minuten alweer met 2-1 voor. Het duel leek vervolgens gespeeld, maar Dieze West toonde veerkracht.

“Wij hebben daarna aanvallend alles op alles gezet en bleven dankzij een fantastische Badr El Hamdouni in defensief opzicht overeind”, stelt Onderberg, die vol bewondering zag hoe zijn team terug kwam tot 2-2 (Mourad Ouali) en zelfs een 2-3 (Wahid Shimeri) voorsprong nam. Dieze West wilde de 2-3 over de streep trekken, maar kreeg tien minuten voor tijd nog een tegenslag te verwerken. In een counter van Dieze West werd de doorgebroken Orpheo Chaar neergehaald. In plaats van een rode kaart voor de speler van Robur, gaf de scheidsrechter een directe rode kaart aan Chaar voor zijn onbesuisde reactie.

Verrassend genoeg maakte het negental uit Zwolle er niet veel later via Mourad Ouali toch 2-4 van. Tot overmaat van ramp liep verdediger Henry Castillo in de feestvreugde na het doelpunt nog een hoofdwond op. En omdat Onderberg al drie keer had gewisseld, eindigde de Dieze West het duel met acht man. “Maar de drie punten zijn binnen”, aldus een tevreden Onderberg.

Voetbal, SV Zwolle, Dieze West, Derde klasse B

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws