Zwolle beloont zichzelf, Dieze West verliest

| 19-09-2010

SV Zwolle heeft zondagmiddag haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. In de derde klasse B won de degradant op eigen veld met maar liefst 6-0 van ZVV ’56 uit Apeldoorn. “We hebben onszelf eindelijk eens beloond”, stelt Zwolle-trainer Patrick Wijsman.

“Achteraf gezien was het een eenvoudige wedstrijd, maar tot de openingstreffer in de 40ste minuut van Ingmar Jonker hadden wij het zeker niet makkelijk.” De 1-0 leek de Zwollenaren vleugels te geven, want nog voor rust werd het 2-0 door een treffer van Maikel Kroes. “Dat was prettig rusten. En doordat meteen na de pauze ook de 3-0 viel ging het opeens lekker lopen.” In 46ste minuut zorgde Razi Kanseyo voor de derde Zwolse treffer en niet veel later maakte hij er ook 4-0 van. ZVV kon niets terug doen, waardoor de formatie van Wijsman nog uit kon lopen naar 6-0. Zowel Dani Lohman als Jacob Laan pikte nog een goaltje mee.

Dieze West
Het derde competitieduel van Dieze West eindigde zondagmiddag in een klein drama. De ploeg van trainer Marco Onderberg gaf in het uitduel tegen Heerde in de slotminuten een 1-2 voorsprong uit handen. “Nadat we kort na rust door een goal van Wahid Shimeri voor de tweede keer op voorsprong waren gekomen, verzuimden wij om uit te lopen naar 1-3”, aldus Onderberg. “We sprongen met drie of vier kansen niet goed om. Mijn spelers gingen teveel voor eigen succes, terwijl er gewoon overgespeeld had moeten worden.”

Het zelfzuchtige spel kwam de Zwollenaren uiteindelijk duur te staan, want tegen alle verhoudingen in ging Heerde met de drie punten aan de haal. Vijf minuten voor tijd werd het allereerst 2-2 en in blessuretijd viel ook nog een de 3-2. Tot grote frustratie van Tinus Wolters, die vanwege praten met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd.

Voetbal, SV Zwolle, Dieze West, Derde klasse B

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws