Zwolle A1 bekert verder na ruime zege

| 23-08-2010

Het voetbalseizoen is goed begonnen voor FC Zwolle A1. De ploeg van trainer Gert-Peter de Gunst boekte in het eigen stadion een verdiende overwinning in het bekertoernooi op VVV/Helmond Sport A1. Na negentig minuten voetbal was de eindstand 4-1.

De thuisploeg trok vanaf het eerste fluitsignaal ten aanval. In de openingsfase waren er enkele aardige mogelijkheden, maar het vizier stond nog niet op scherp. Zo schoten Mustafa Saymak en Simon IJzerman net over. Toen VVV/Helmond Sport-doelman Bryan Rooks een vrije trap van Jesper Drost in de 34ste minuut uit de kruising tikte, leek het er op dat beide ploegen de kleedkamer gingen opzoeken met een 0-0 stand. Toch zorgde debutant Tom de Ridder alsnog voor vreugde in het blauw-witte kamp. In de blessuretijd verstuurde Ramazan Albayrak een lange bal richting De Ridder, die goed reageerde en de bal beheerst over doelman Rooks werkte: 1-0. FC Zwolle stond dus toch op voorsprong, al had het verschil al groter kunnen zijn.

Aan het begin van de tweede helft leek de 2-0 slechts een kwestie van tijd. Niets was echter minder waar, want in de vijftigste minuut werd het plotseling 1-1. Na matig uitverdedigen schoot de linksbuiten van VVV/Helmond Sport, Jason Tjon-Soei-Sjoe, de bal in het doel van Henrico Abma. Toch stelde de thuisploeg na deze domper aardig snel orde op zaken. Vijf minuten later werd de 1-1 alweer weggepoetst, nota bene door een verdediger van de bezoekers die de bal achter zijn eigen doelman werkte: 2-1.

In de 68ste minuut maakte IJzerman op een indrukwekkende manier een eind aan alle onzekerheid. Hij bracht zijn ploeg op een 3-1 voorsprong met een wereldgoal. Vanaf dertig meter schoot hij de bal snoeihard tegen de touwen. In het vervolg van de tweede helft kwam FC Zwolle niet meer in de problemen. In de slotfase maakte Drost er zelfs nog 4-1 van, na een mooie voorzet van Ricardo Malaihollo.

Voetbal, FC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws