Zwemmers snel bij Speedo Voorronde

| 11-10-2010

De zwemmers uit de wedstrijdselectie van Swol 1894 hebben zaterdag met succes meegedaan aan de eerste Speedo Voorronde in Nijverdal. Het strijden tegen toppers uit de regio leverde voor de Zwolse zwemmers mooie wedstrijden, een gouden medaille en flink wat persoonlijke records op.

Vooraf was Thom van Essen er erg op gebrand om zijn pr op de 100 meter vrije slag te verbeteren. In het bad werd dat nog eens duidelijk, want hij wist zijn eigen tijd met ruim zeven seconden te verbeteren. Daarnaast wist hij ook zijn tijd op de 100 meter rugslag te verbeteren. In hetzelfde programma startte ook Ewoud Vos, die drie seconden van zijn pr wist af te snoepen. Naast de 100 meters werden er ook een aantal langere afstanden gezwommen, waaronder de 200 meter vrije slag. Hier wisten alle zwemmers - Thimo Brand, Emiel van Essen en Arend-Jan Ooms - hun tijden te verbeteren.

Thimo Brand mocht zaterdag ook zijn favoriete afstand zwemmen: de 200 meter schoolslag. Op deze afstand staat hij hoog op de Speedo-ranglijsten en zal hierop waarschijnlijk gaan uitkomen op de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. In Nijverdal zette Thimo een winnende tijd van 2.57,73 op de klokken. Daarmee bleef hij een fractie boven zijn persoonlijke record van 2.56,54. Ook Emiel van Essen mocht uitkomen op de 200 meter en sloot de wedstrijd af met een stevig persoonlijk record.

Swol 1894, Zwemmen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws