Zuur gelijkspel SV Zwolle in Lemelerveld

| 07-11-2010

De topper in de derde klasse B tussen nummer twee Lemelerveld en nummer drie SV Zwolle is zondag geëindigd in 2-2. “Zuur”, aldus Zwolle-trainer Patrick Wijsman. De Zwollenaren kwamen namelijk op 0-2, maar wisten de voorsprong - mede door twee rode kaarten - niet vast te houden.

Verdediger Roy Beernink zette zijn ploeg al in de vierde minuut op voorsprong. Zijn vrije trap van zo’n twintig meter werd van richting veranderd, waardoor de doelman van Lemelerveld kansloos was. Ruim twintig minuten later maakte Razi Kanseyo er met een mooie goal 0-2 van. De handige middenvelder kwam vanaf rechts prima naar binnen en schoot de bal in de korte hoek. “Wij stonden zeer goed te voetballen. Lemelerveld had werkelijk niets in te brengen. En eigenlijk hadden we bij rust 0-3 voor moeten staan, maar het werd door een goal van Jeroen van den Berg 1-2”, vertelt Wijsman.

Ondanks de 1-2 was er geen vuiltje aan de lucht voor SV Zwolle. De formatie kreeg kort na rust zelfs een grote kans op 1-3. “Leon Hultink moest de bal met binnenkant links binnen schuiven, maar dat deed hij niet”, stelt Wijsman, die kort daarna een flinke tegenvaller kreeg te verwerken. “Jacob Laan kreeg geheel onterecht zijn tweede gele kaart. De scheidsrechter was volgens mij even de weg kwijt.”

Ook met tien man bleef Zwolle beter dan de thuisploeg. “Het eerst uur was van onze kant gewoon geweldig. Genieten geblazen.” Maar toen in de zeventigste minuut ook Razi Kanseyo zijn tweede gele kaart kreeg, werd SV Zwolle gedwongen alleen nog te verdedigen. “Zelfs het negental wist Lemelerveld niet ondersteboven te spelen.” Toch viel ruim tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Van den Berg scoorde wederom: 2-2.

Voetbal, SV Zwolle, Derde klasse B

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws