Zonovergoten NK atletiek bij AV PEC 1910

| 27-06-2010

Na de eerste twee dagen van het NK atletiek voor junioren in Zwolle kan de organisatie al terugkijken op een meer dan geslaagd toernooi. Onder extreme omstandigheden, het kwik steeg de afgelopen dagen al richting de 30 graden Celsius, werden er verschillende records verbroken. Bij het openingsnummer op vrijdagavond was het al raak, toen kogelslingeraarster Eva Reinders uit Groningen tot een afstand van 64.95 meter kwam. Daarmee verstevigde ze haar koppositie op de allertijdenlijst.

Door enkele afmeldingen werd de serie van de 400 meter horden bij de A-jongens direct tot finale gebombardeerd. Het goud ging naar Jesper Arts (LG Deurne), die een tijd klokte van 52.53 seconden. Goed voor een persoonlijk record en de dertiende plaats op de allertijdenlijst. Wouter Schuwer (Scopias) pakte het zilver, Steven Nuytinck draafde naar het brons. Bij het speerwerpen ging de zege overtuigend naar A-juniore Lisanne Schol (Phanos). Met een worp van 53.07 meter in haar laatste poging passeerde ze Nadine Broersen en Evelien Dekkers op de lijst en weet nu alleen Bregje Crolla nog voor zich (53.80 meter). Cornelia de Jong eiste met 44.21 meter de tweede plaats voor zich op, Veerle de Vries werd met een PR van 40.29 meter derde.

A-juniore Maureen (AV PEV 1910) sloeg op de 3.000 meter een wat minder groot gat dan de PR’s van de meiden op voorhand deden vermoeden. Dat was te danken aan Jill Holterman (Zaanland), die met een tijd van 9.48,60 meer dan vijf seconden van haar beste tijd ooit afsnoepte. Koster had wel de beste eindsprint in huis (9.44,61). Marjon van der Wansem (LADB) kwam in 9.52,39 als derde aan. Bij de B-junioren werd Tom Koetsenruijter gekroond tot kampioen. Hij peuzelde maar liefst negen seconden van zijn PR. Ranglijstaanvoerder Brian Kamstra (AAC’61) moest genoegen nemen met het zilver, Lion van Egmond (Velocitas) kreeg de bronzen plak omgehangen.

Zaterdag
De finale van de 100 meter bij de A-meisjes bracht zaterdag precies het spektakel dat je er van zou mogen verwachten. Liep Jamile Samuel vorige week in de Europa Cup al een tijd van 11.51 seconden, op het NK ging het nog een paar honderdsten harder. Met 11.44 seconden betekende dat een evenaring van het Nederlands record (Poelman, 1992). Samuel naderde de limiet voor de EK in Barcelona tot op vijf honderdsten. De 11.44 seconden was tevens goed voor de 8e tijd op de wereldranglijst. Dafne Schippers (Hellas) moest een paar meter toegeven (11.63 seconden). Loreanne Kuhurima (Phanos) drukte haar borst als derde over de finish.

Na een geslaagde poging over 2.12 meter liet A-junior Douwe Amels (Impala) de lat bij het hoogspringen op een PR-hoogte van 2.17 meter leggen. Bij zijn tweede poging was het bijna raak. Met 2.15 meter voldeed Amels eerder dit seiszoen al aan de kwalificatie-eis voor de WJK en zijn 2.12 meter was in Zwolle natuurlijk genoeg voor de titel. Het podium werd gecompleteerd door Jesper Heesbeen (1.98 meter) en Leon Tukker (1.95 meter). Met een PR van 16.17 meter sleepte B-juniore Eva Reinders bij het kogelstoten haar tweede gouden plak van het weekend in de wacht. Reinders werd in de laatste poging uitgedaagd door Denise van Herp (Daventria), die met 15.59 meter heel even van het goud mocht dromen. Louise Taatgen (Groningen) eiste de derde plaats voor zich op.

Kijk voor een uitgebreid verslag en volledige uitslagen op deze website.

Atletiek, PEC 1910

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws