ZMHC dames starten met een gelijkspel

| 13-11-2011

ZMHC is de competitie, om degradatie uit de overgangsklasse te voorkomen, gestart met een gelijkspel. In eigen huis werd het tegen Wageningen 2-2. Volgens coach Jeroen Laurensen een bemoedigend resultaat. “We zijn een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg geweest en hebben sterk gespeeld. Dat geeft vertrouwen voor de komende weken.”

Vooral in de eerste twintig minuten en het laatste kwartier van de wedstrijd toonde ZMHC haar beste spel. In de beginfase werd dit al snel beloond via een treffer van Merel Voerman, die scoorde na een strafcorner. Toch stond het bij rust 1-2 voor Wageningen. “Twee counters die erin gingen. Cadeautjes van de verdediging en het middenveld, want de speelsters van Wageningen kwamen er wel heel makkelijk doorheen”, vindt Laurensen.

In het laatste kwartier was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Wageningen. Het offensief leverde diverse kansen op, maar verder dan een treffer van Maxime Kerstholt kwam ZMHC niet. “De keepster hield er een aantal ballen uit of de juiste persoon kreeg de bal voor de stick. Het was allemaal net niet”, aldus de coach, die desondanks tevreden was. “Dit geeft wel vertrouwen voor het duel met Oss van volgende week. Zeker omdat het spel beter was dan de afgelopen weken.”

Hockey, ZMHC

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws