Zilver voor turnmeiden Kwiek en Lenig

| 15-11-2011

De meiden van de turnselectie van gymnastiekvereniging Kwiek en Lenig hebben afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd van het seizoen geturnd. De wedstrijd was vooral bedoeld om wat wedstrijdervaring op te doen voor het komende jaar, maar daar bleef het niet bij. Er werden namelijk ook meteen mooie prestaties neergezet.

Tijdens de ochtendwedstrijd kwamen de turnsters die geboren zijn in het jaar 2000 of 2001 in actie. Dit waren Maaike Greven, Naomi Tardy, Lobke van Dijkhuizen, Maren Bos en Floor Buter. Het jonge team (niveau 8/9) liet zich meteen gelden door op het eerste toestel (brug) hele mooie oefeningen neer te zetten. Op de balk werden hier en daar wat kleine foutjes gemaakt, maar op de laatste twee toestellen (vloer en sprong) compenseerden ze dit weer met hele stabiele oefeningen. De meiden turnden zich gezamenlijk uiteindelijk naar het zilver. Een hele knappe prestatie in een sterk deelnemersveld!

In de middag waren de andere twee teams van Kwiek en Lenig aan de beurt. Dit waren uit 1998 en 1999 Resa Drost, Nienke Dijk en Ezra Ridder. Voor dit team (niveau 7) was het een lastige opgave zich staande te houden. Door een afmelding kwamen zij eigenlijk één teamlid tekort. Nu werden alle oefeningen meegeteld en konden de drie meiden zich geen fouten permitteren. Toch hebben ze keurig geturnd. Op sprong en balk deden ze zeker mee in de top drie, maar door enkele fouten op brug moest het team uiteindelijk genoegen nemen met een zesde plaats.

Het laatste team van Kwiek en Lenig bestond uit meiden van verschillende leeftijden. Vier turnsters uit 1994 tot en met 1999: Chantal Brand, Milou van Assen, Lise Drost en Hanne Haverkort. Voor twee van de vier meiden was dit hun eerste wedstrijd in niveau 6. Om de medailles strijden leek dus bijna onmogelijk. Toch werd er door alle Zwolse meiden een stabiele wedstrijd neergezet en op de balk waren ze samen zelfs het beste team. Al met al konden ze terugkijken op een goed begin van het seizoen, want ze eindigden op een mooie vijfde plaats.

Turnen, Gymnastiek, Kwiek en Lenig

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws