Zevende overwinning voor Blue Hawks

| 14-06-2010

De Zwolse honkballers van Blue Hawks hebben zondag in de vierde klasse A de zevende overwinning van het seizoen geboekt. Na de uitwedstrijden in Groningen en Sneek wist het herenteam ook in Veendam te winnen. In een wat rommelige wedstrijd werd het uiteindelijk 3-8 in het voordeel van Blue Hawks.

Wegens het ontbreken van Yan-Kei Lo en Daan Hulzebos en de geblesseerden Sebastiaan Postma, Wesley Walters, Steven Springer en Ian Soldaat moest er opnieuw geïmproviseerd worden met de opstelling. In de eerste inning wisten beide partijen één punt te maken, na klasse werk van beide pitchers. In de innings daarna werd er niet of nauwelijks geprofiteerd van de vele hits die geslagen werden. Fouten bij honklopers zorgden ervoor dat de score niet verder uitgebreid werd. Victor de Jong wist in het buitenveld een vergeslagen bal op miraculeuze wijze te vangen, wat hij daarna nog eens dunnetjes over deed.

Na vier innings spelen was de stand nog altijd gelijk (3-3), waardoor er veel spanning op de wedstrijd kwam te staan. Maar in de vijfde inning werden er dan toch punten gescoord. Ivo Petrusa, Victor de Jong en Gordon Conradie wisten met goede klappen voor Zwolse punten te zorgen, waardoor Blue Hawks een 3-8 voorsprong nam. Een voorsprong die in de laatste inning niet meer in gevaar kwam, mede door een fraai dubbelspel van de Zwolse formatie. Bij twee uit wist catcher Ivo Petrusa een hooggeslagen foutbal te vangen, wat betekende dat er voor de zevende keer dit seizoen werd gewonnen.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws