Zesde editie Jump In Zwolle bij De Haerst

| 08-05-2012

Hippisch Centrum de Haerst is van vrijdag 11 tot en met zondag 13 mei weer het decor van Jump In Zwolle. De zesde editie van het paardensportevenement staat opnieuw volop in het teken van de springsport. Naast parcoursen voor de ruiters en paarden kunnen de kinderen zondagmiddag gratis ponyrijden!

Vrijdagavond start Jump In Zwolle met een oefenparcours voor pony’s en paarden. Hierbij kunnen de ruiters en amazones hun paarden kennis laten maken met de hindernissen, de fijne bodem en de entourage. Zaterdag 12 mei komen dit jaar de ruiters met hun paarden in de klassen B (beginners) tot en met ZZ (zeer zwaar) aan de start. Ook regionale toppers komen dit jaar weer naar Zwolle, waarbij de hindernissen in de loop van de middag op 1.30 meter hoog zullen staan. Zondag 13 mei beginnen de ponyruiters in de klasse B (beginnend) en de ponydag wordt afgesloten met de klasse ZZ (zeer zwaar).

Zaterdagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur is er de internationale springclinic voor jong en oud. Vervolgens laten ’s avonds de 40-plussers zien hoe zij als veteranen toch nog een parcours kunnen springen. Bij vorige edities kwamen zelfs 70-plussers aan de start! Op de drie Jump In Zwolle dagen worden de kinderen vermaakt met kinderactiviteiten. Voorgaande jaren waren het schminken, blikgooien en hoefijzer werpen favoriet. Een springkussen en het gratis ponyrijden op zondagmiddag maken Jump In Zwolle tot een evenement voor de hele familie.

Jump In Zwolle kan sinds 2006 rekenen op de ondersteuning van veel bedrijven en organisaties uit Zwolle en omgeving. Leerlingen van de Paardrijclass van het Thomas a Kempis College en Talentstad, studenten bij Landstede MBO Hippische Opleidingen, Vrij & Gastvrij, Sport & Bewegen en Landstede-studenten met passie voor paarden helpen dit jaar mee bij Jump In Zwolle. De toegang is gratis. Kijk voor meer info op www.jumpinzwolle.nl.

Paardensport, Hippisch Centrum de Haerst, Jump In Zwolle


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws