Zelfde basiselftal als tegen FC Twente

| 12-11-2010

De elf spelers die dinsdagavond een fantastische wedstrijd op de mat legden tegen landskampioen FC Twente in de vierde ronde van de KNVB Beker, zullen vrijdagavond allemaal aan de aftrap staan als FC Zwolle het thuis opneemt tegen Fortuna Sittard. De koploper van de Jupiler League kwam ongeschonden uit de midweekse wedstrijd en kent voor het duel tegen Fortuna geen blessures. Alleen Dominggus Lim-Duan is afwezig, omdat hij in Indonesië enkele wedstrijden speelt met een nationale selectie.

De wedstrijd tegen Fortuna wordt door trainer Art Langeler bestempeld als misschien wel de zwaarste partij in deze fase van het seizoen. Zijn spelers zijn op dit moment fysiek fit, het is echter de vraag hoe sterk de ploeg mentaal is. De wedstrijd belooft bovendien lastig te worden, omdat Fortuna hoogstwaarschijnlijk voor slechts een puntje naar Zwolle toe zal komen en zich vooral zal beperken tot verdedigen. “We houden rekening met een handbalverdediging”, liet Langerer in De Stentor optekenen.

Bij winst kan FC Zwolle zeer goede zaken doen, aangezien veel directe concurrenten het vrijdagavond tegen elkaar opnemen. Zo gaat RKC op bezoek bij Helmond Sport, speelt FC Volendam tegen Den Bosch en neemt Cambuur het tegen Sparta op.

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws